Úvod Novinky Android Android Q Beta tento rok príde na väčší počet zariadení!

Android Q Beta tento rok príde na väčší počet zariadení!

Nový Android je takmer tu.

0

Beta zostava najnovšej verzie operačného systému Android 10 Q sa bude dať tento rok nainštalovať do väčšieho množstva podporovaných zariadení, čo potvrdil jeden z vývojárov spoločnosti Google.

Minulý rok bola verejná beta verzia nového operačného systému predstavená na podujatí Google I/O. Android P Beta si vtedy mohli nainštalovať vlastníci zariadení Google Pixel, Essential PhoneSony Xperia XZ2OnePlus 6Xiaomi Mi Mix 2SNokia 7 PlusOppo R15 Pro a Vivo X21.

Tento rok sa bude dostupnosť týkať väčšieho počtu zariadení z dielní rôznych výrobcov, no konkrétnejšie informácie zatiaľ známe nie sú. Vlani medzi „vyvolenými“ zariadeniami chýbali modely od Huawei, LG či takého Samsungu. Tento rok sa to možno zmení.

android p beta
Záber z vlaňajšej konferencie Google I/O

Nadšenci si budú môcť Android 10 Q nainštalovať ešte skôr. Prvý, tzv. vývojársky náhľad nového systému by mal byť dostupný v priebehu najbližších dní. Vypovedá o tom záznam na stránke issuetracker.google.com.

Treba však počítať s tým, že táto verzia bude obsahovať chyby a problémy s funkčnosťou. Pre každodenné užívanie tak nemusí byť vhodná. Tá použiteľnejšia beta verzia, ktorá bude určená pre širšie publikum, sa bude dať stiahnuť a nainštalovať až niekedy po 9. máji, teda po konferencii Google I/O 2019.