Úvod Smartphony Aktualizácie ZOZNAM: Tieto zariadenia od Xiaomi získajú aktualizáciu na MIUI 11

ZOZNAM: Tieto zariadenia od Xiaomi získajú aktualizáciu na MIUI 11

3
xiaomi mi8 lite

Začiatkom roka sa odohral v ďalekej Číne Xiaomi MIUI Core Experience Annual Meeting. Konferencia, počas ktorej predstavitelia spoločnosti ohlásili započatie vývoja novej verzie užívateľského prostredia MIUI 11.

MIUI 11 má byť podľa slov predstaviteľov „novým a unikátnym systémom“. Podľa všetkého prejde toto prostredie významnejšími zmenami, aj keď sa o žiadnych podrobnostiach zatiaľ nehovorilo.

Predpovedať môžeme optimalizácie smerujúce k ešte lepšej rýchlosti a nové spôsoby ovládania pre prirodzenú interakciu a užívateľské pohodlie. Je známe, že Xiaomi dokáže poslať aktualizáciu na rekordný počet zariadení, a to hlave v porovnaní s niektorou ďaleko prémiovejšou konkurenciou.

Nie vždy aktualizácia obsahuje aj novú verziu operačného systému. V každom prípade ale užívateľ získa nové funkcie, vzhľad a ďalšie inovácie bez ohľadu na to, že sú v niektorých prípadoch postavené na predchádzajúcej verzii OS Android.

xiaomi

Vďaka serveru GizChina najnovšie vieme, ktoré smartfóny aktualizáciu na MIUI 11 dostanú. Ako obvykle, bude ich viac ako dosť. Keďže Xiaomi oddelilo značku Redmi na samostatnú koľaj, zoznam zariadení rozdelíme.

Xiaomi

Xiaomi Mi 9, Mi 8, Mi 8 SE, Mi 8 Pro, Mi 8 Explorer Edition, Mi 6, Mi Mix 3, Mi Mix 2s, Mix Mix 2, Mi Mix, Mi Note 3, Mi Note 2 Mi Max 3 Mi Max 2, Mi Max, Mi Play, Mi 6Χ Mi 5c, Mi 5Χ, Mi 5s a Mi 5s Plus.

Redmi

Redmi Note 7, Redmi Note 6/Pro, Redmi Note 5/Pro, Redmi Note 5Α, Redmi Note 4, Redmi Note 4X, Redmi 6, Redmi 6Α, Redmi 6 Pro, Redmi 5, Redmi 5Α, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4Α, Redmi 4Χ, Redmi 3s, Redmi 3Χ a Redmi S2.

Samozrejme, oficiálna a stabilná verzia MIUI 11 je ešte v nedohľadne. Predstavená môže byť až začiatkom leta. Prví si ju ale užijú majitelia vlajkových lodí a tí užívatelia, ktorí sa rozhodnú siahnuť po beta verzii systému MIUI 11. Tá by mala byť poruke už v priebehu najbližších týždňov.