Úvod Zariadenia ZOZNAM: TOP 10 najvýkonnejších Android smartfónov na svete!

ZOZNAM: TOP 10 najvýkonnejších Android smartfónov na svete!

5

Ako už býva zvykom, benchmarková aplikácia AnTuTu aj za uplynulý mesiac zverejnila rebríček desiatich najvýkonnejších smartfónov na svete. Umiestnil sa tam aj ten váš? Poďme sa na to pozrieť.

Najskôr si však pripomeňme pravidlá, podľa ktorých AnTuTu meria výkon. Každý telefón musel zaznamenať merania na najmenej 1 000 kusov daného smartfónu a jednotlivé výsledky firma následne spriemerovala.

Číslom jeden sa za január 2019 prekvapivo stal herný smartfón Nubia Red Magic Mars, ktorý prekonal hranicu 320 000 bodov. Ide o úctyhodný výkon, keďže ako jediný telefón so Snapdragon 845 prekonal zariadenia od Huawei poháňané procesorom Kirin 980.

Desiatke najvýkonnejších smartfónov vládne Nubia Red Magic Mars

Na druhom mieste sa umiestnila aktuálna vlajková loď Huawei, Mate 20, na treťom zas Honor V20. Zaujímavé je, že v rebríčku nevidíme ani jedného zástupcu od Samsungu. V top desiatke sa okrem spomínaných zariadení nachádza aj Mate 20 X na 4. priečke, Mate 20 Pro na 7. priečke, OnePlus 6T na 8. priečke, vivo NEX na 9. priečke a Asus ROG Phone na poslednej, 10. priečke.