Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 9 Xiaomi Mi 9 príde aj v špeciálnej verzii. Poznáme detaily o fotoaparátoch...

Xiaomi Mi 9 príde aj v špeciálnej verzii. Poznáme detaily o fotoaparátoch a obrazovke

0

Už zajtra budeme svedkami dvoch veľkých technologických premiér. Samsung Galaxy S10 nebude jedinou hviezdou 20. februára 2019. Xiaomi na domácej pôde v Číne predstavení novú generáciu vlajkového smartfónu Mi 9.

Xiaomi Mi 9 púta pozornosť kvôli očakávanému výbornému pomeru medzi cenou a výbavou. Aj keď o cene zatiaľ nevieme nič, sú tu parametre, ktoré priblížili ešte pred predstavením samotní predstavitelia spoločnosti Xiaomi, medzi inými tiež riaditeľ Lei Jun.

Ten napríklad opísal obrazovku. Podľa neho pri zariadení Xiaomi Mi 9 dosiahne pomer obrazovky voči telu na úrovni 90,7 %. Pre porovnanie, pri súčasnej generácii Mi 8 má tento pomer hodnotu 83,66 %.

xiaomi mi9

Minimum rámikov a hlavne zárezov obkolesí výborný Super AMOLED displej z dielne spoločnosti Samsung s rozlíšením 1080 x 2220 pixelov a svietivosťou 600 nitov. Displej ponúkne špeciálne optimalizácie, ktoré vylepšia sledovanie obsahu na priamom slnku, v noci a napr. pri hraní hier.

Novinka dostane do výbavy snímač odtlačkov prstov, ktorý bude umiestnený priamo v, resp. pod obrazovkou. Ide o novú generáciu čítačky, ktorá je v porovnaní s predchodcom asi o 25 % rýchlejšia.

xiaomi mi 9

Ak si zakladáte na kvalite fotoaparátov, vedzte, že Xiaomi Mi 9 by si mal ukážkovo poradiť so širokou škálou rôznych expozícií.

48 Mpx primárny fotoaparát (clona f/1.75, veľkosť pixelov 0,8μm) zachytí perfektné momentky, doplní ho 12 Mpx snímač (clona f/2.2, veľkosť pixelov 1,0μm) s 2 x optickým priblížením a pri krajinkách sa určite hodí 16 Mpx senzor (clona f/2.2, veľkosť pixelov 1,0μm) so širokým, 117-stupňovým zorným poľom.

mi 9
Záber zo 16 Mpx širokouhlého fotoaparátu

Aby sme nezabudli, autoportréty by mala mať na starosti 20 Mpx predná kamera.

Xiaomi Mi 9 sa dostane na pulty predajní so 6 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom. Pre náročnejších tu bude konfigurácia 8/256 GB. Pozornosť si pýta priehľadná edícia nazvaná ako Explorer Edition.

priehladny

Čiastočne priesvitný zadný kryt síce ukáže iba imitáciu rozloženia komponentov, no aj napriek tomu takéto prevedenie vyzerá mimoriadne pôsobivo. Výnimočnosť tejto edície potvrdí 10 GB RAM (možno až 12 GB) a 512 GB interná pamäť.

Všetky verzie poženie aktuálna mobilná jednotka – Snapdragon 855 z produkcie spoločnosti Qualcomm.