Úvod Výrobcovia HTC Spoločnosti HTC sa nedarí: Január 2019 bol zatiaľ najhorším mesiacom

Spoločnosti HTC sa nedarí: Január 2019 bol zatiaľ najhorším mesiacom

2

HTC je legendárnou spoločnosťou, ktorá má na konte niekoľko technologických prvenstiev a ikonických zariadení. Stále máme v pamäti napríklad taký HTC HD2, ktorý bo vo svojej dobe výnimočným smartfónom. 

HTC stále disponuje výbornými technologickými kapacitami. Inak by nemali na starosti vývoj smartfónov Google Pixel. Časť spoločnosti HTC, ktorá je zodpovedná za mobilný hardvér, v septembri roku 2017 nakoniec prevzala spoločnosť Google, a to za asi 1,1 miliardy dolárov.

HTC zažilo vrchol v roku 2011, kedy tejto spoločnosti patril 8,8-percentný podiel na trhu s inteligentnými mobilnými telefónmi. Od tohto roku ale značka upadá. Rok od roku sa predaje, a teda aj tržby zoštíhľujú.

Január 2019 bol pre výrobcu HTC vôbec najhorší od roku 2011. Spoločnosť dosiahla tržby na úrovni 32,7 miliónov dolárov. V porovnaní s januárom 2018 tak administratíva zaznamenala pokles tržieb o masívnych 70,46 %.

HTC
HTC U11 Life

HTC ale trh s inteligentnými mobilnými telefónmi neopúšťa. Plánuje produkovať špičkové vlajkové lode a zariadenia zo strednej, resp. vyššej strednej triedy, pri ktorých sa výrobca môže spoľahnúť na vyššie marže.

Tie by, teoreticky, mali zabezpečiť solídnejšie príjmy. Na to však potrebuje HTC hlavne predávať.

Trend by pomohlo zvrátiť skutočne pôsobivé zariadenie, ktoré by v súboji s nesmierne dravou konkurenciou naozaj vyniklo. Veríme, že sa HTC len tak bez boja nevzdá.