Úvod Výrobcovia Samsung Samsung chystá revolúciu: Fotoaparát chce vložiť rovno do dotykového pera S Pen!

Samsung chystá revolúciu: Fotoaparát chce vložiť rovno do dotykového pera S Pen!

Vynikajúci nápad!

0

Vyzerá to tak, že Samsung pripravuje niekoľko zaujímavých inovácií, z ktorých niektoré by sa mali objaviť už v Galaxy Note 10. Vyplýva to z patentu podaného na americkom patentovom úrade USPTO. Výrobca sa má podľa všetkého pokúsiť zakomponovať fotoaparát priamo do S Pen.

Zjavné to je z náčrtu, ktorý bol priložený v patentovej prihláške. Samotný patent pritom opisuje spôsob ako vložiť senzor s objektívom do S Pen. Netvrdíme, že ho v Note 10 skutočne uvidíme, no je to viac než možné.

Na dotykovom pere sa má okrem fotoaparátu nachádzať aj hardvérové tlačidlo, ktoré bude slúžiť pre približovanie záberu, tvrdí server PatentlyMobile. Zdroj okrem toho naznačuje, že nový S Pen uvidíme v „nadchádzajúcom“ Note zariadení, no nešpecifikuje, v ktorom.

Po zverejnení plánov Samsungu sa okamžite strhla diskusia o tom či fotoaparát v S Pen nahradí selfie fotoaparát zabudovaný do zariadenia. Z nášho pohľadu je takýto scenár nepravdepodobný, no možný. Každopádne, vyzerá to tak, že okrem veľkých zmien v modelovom rade Galaxy S sa zmeny pripravujú aj pri rade Note. Nateraz nám však neostáva nič iné ako čakať.