Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Samsung to dokázal: Galaxy S10+ bude tenší než Galaxy S9+, aj tak...

Samsung to dokázal: Galaxy S10+ bude tenší než Galaxy S9+, aj tak ponúkne väčšiu batériu

5

Predstavenie Galaxy S10 sa nezadržateľne blíži a spolu s ním sa stupňuje aj príval nových informácií o chystaných novinkách. Serveru GSMArena sa podarilo spojiť s človekom, ktorý už mal možnosť si telefóny poťažkať. Toto sú jeho postrehy.

Vlajkové lode majú mať Super AMOLED displej novej generácie, ktorá disponuje 10-bit spracovaním farby (používané napr. YouTube či Netflix). Momentálne nie je celkom jasné, aký dopad to bude mať na celkovú kvalitu obrazu, no tipujeme, že si Samsung dal opäť záležať.

10 Mpx selfie s 4K a OIS

Selfie fotoaparát ponúkne 10 Mpx rozlíšenie, optickú stabilizáciu obrazu a schopnosť natáčať 4K video. Galaxy S10+ má vpredu dva snímače – jeden 10 Mpx a druhý pre meranie hĺbky záberu.

Rýchly snímač priamo v displeji

Zaujímavé informácie máme aj o snímači odtlačkov prstov na S10 a S10+. Podľa prvotných testov je snímač na Galaxy S10 podstatne rýchlejší ako „bežné“ snímače. Bohužiaľ, senzor nereaguje na celej spodnej tretine obrazovky, ale len v mieste, kde sa reálne nachádza.

Galaxy S10
Samsung Galaxy S10 a Galaxy S10+ (winfuture.de)

Okrem toho prichádzame o jednu z našich najobľúbenejších funkcií – 3D Touch domovského tlačidla pri vypnutom displeji. Informátor však tvrdí, že telefón sa dá pri vypnutom displeji odomknúť priložením prsta na snímač odtlačkov.

Podstatne väčšia batéria

Výbornou správou je aj informácia o kapacite batérie. Pri Galaxy S9+, inak vynikajúcom kúsku, nás najviac hnevala slabá výdrž. Galaxy S10+ by to mohol opraviť väčšou batériou, konkrétne až 4 100 mAh (S9+ má 3 500 mAh), to všetko pri tenšej konštrukcii (7,8 mm namiesto 8,5 mm). Samsung mal okrem tohto všetkého vylepšiť aj funkciu super spomalených záberov. Namiesto 0,2 – 0,4 sekundového záberu dokáže S10 zaznamenať až 0,4 – 0,8 sekundy.

Samsung Galaxy S10 a S10+ budú predstavené už 20. februára v San Franciscu. Predobjednať si ich budete môcť 21. februára a do predaja zamieria 8. marca.