Úvod Výrobcovia Huawei Rozpoznávanie tváre od Huawei bude schopná rozlíšiť dva odlišné profily

Rozpoznávanie tváre od Huawei bude schopná rozlíšiť dva odlišné profily

1

Čínsky Huawei chystá aktualizáciu užívateľského prostredia EMUI 9, ktorá obsahuje jednu zaujímavú novinku. Technológia pre rozpoznávanie tváre bude podporovať nie jednu, ale rovno dve osoby, resp. podoby.

Taký snímač odtlačkov prstov je možné použiť hneď s niekoľkými prstami. Stačí si ich podporu nastaviť a smartfón odomknete palcom, ukazovákom alebo trebárs malíčkom na nohe.

V prípade technológií rozpoznávania tváre je zaužívané, že pracujú iba s jedným charakterom. Huawei to najnovšou aktualizáciou zmení a pridá podporu pre dve tváre. Update sa týka vlajkového Mate 20 Pro a Mate 20 RS Porsche Design. Časom môžu pribudnúť ďalšie zariadenia.

Novinka sa zatiaľ šíri na domácom trhu v Číne podobne, ako to bolo aj pri predošlých aktualizáciách rozhrania EMUI.

rozpoznavanie tvare

Aké výhody má takéto rozšírenie funkcionality? Vaše zariadenie bude môcť pomocou tváre odomknúť druhá osoba, ak to, samozrejme, dovolíte. Skôr ale vidíme výhodu na inej strane.

Ak vlastník podporovaného zariadenia často mení vzhľad, s čím môže mať technológia problém, jednoducho si zaregistruje dve vlastné tváre.

Veľké slnečné okuliare, fúzy, šál, maska na tvári v prípade niektorých profesií… Všetky tieto elementy môžu prekvapiť rozpoznávanie tváre, čo ste už možno zistili aj na vlastnej koži.

Kedy by sa mohol update objaviť v našich končinách je zatiaľ nejasné. Snáď to nebude trvať dlho.