Úvod Výrobcovia Motorola Motorola Moto Z4 Play: Až 48 Mpx fotoaparát a kvalitný OLED displej!

Motorola Moto Z4 Play: Až 48 Mpx fotoaparát a kvalitný OLED displej!

1

Motorola Moto Z4 Play bude predstavená až neskôr v tomto roku, po vzore súčasnej generácie možno až niekedy pred letom. Napriek tomu už celkom dobre vieme, čo nás asi čaká. 

Motorola Moto Z4 Play nadviaže na svojho predchodcu, čo znamená, že môžeme očakávať rovnaké proporcie a podporu pre modulárne príslušenstvo MotoMods.

Aj ďalšiu generáciu budeme vedieť premeniť na mobilný projektor, externý reproduktor alebo zariadenie s nadštandardnou výdržou vďaka modulu s dodatočnou batériou.

Moto Z4 Play však neobídu zásadné inovácie. V prvom rade narastie displej. 6,22-palcová Super AMOLED obrazovka sa vďaka tenším okrajom a malému zárezu v tvare U zmestí do tela zariadenia bez toho, aby museli narásť jeho rozmery.

motorola
Motorola Moto Z4 Play (OnLeaks)

Čítačka odtlačkov sa z nie príliš praktického umiestnenia na bočnej strane presunie pod obrazovku, čo je rozhodne vítaná zmena. Dobre to vyzerá aj v oblasti hlavného fotoaparátu.

Samostatný obrazový snímač bude mať rozlíšenie 48 Mpx a malo by ísť o tú istú jednotku, ktorou sa pýši nedávno predstavený Honor View 20 alebo Redmi Note 7. Snímač pochádza z dielne spoločnosti Q Technology. Na prednej strane sa usadí 16 Mpx selfie kamera.

motorola
Motorola Moto Z4 Play (OnLeaks)

Spoľahneme sa tiež na dostatočný výkon. 11 nm čipset Snapdragon 675 nahradí 14 nm Snapdragon 636, ktorý sa v súčasnosti nachádza v smartfóne Moto Z3 Play. Doplnia ho pamäte v kapacitách 4/64 GB, resp. 6/128 GB pri vyššej verzii.

Predbežnú špecifikáciu uzatvára informácia o 3600 mAh batérii s Turbo nabíjaním a o operačnom systéme Android 9 Pie, ktorého v priebehu času neminie aktualizácia na verziu 10 Q.

Na podrobnosti ohľadom ceny a dostupnosti je zatiaľ priskoro. Určite sa ich ale v správny čas dozvieme.