Úvod Výrobcovia Huawei Huawei plánuje veľké veci: Jeho skladací telefón má byť špičkový!

Huawei plánuje veľké veci: Jeho skladací telefón má byť špičkový!

0

Gigant Huawei začal pozývať na predstavenie svojho prvého smartfónu so skladacou konštrukciou. Digitálna pozvánka nesie logo spoločnosti, miesto predstavenia, dátum aj čas, a to vrátane profilu avizovanej novinky, ktorá podľa výrobcu spája budúcnosť.

Skladací smartfón bude priamo konkurovať tiež avizovanému Galaxy F (Galaxy Fold) z dielne spoločnosti Samsung. Podobný zámer má ale hneď viacero výrobcov z mobilného priemyslu, takže môžeme počas prvého polroka očakávať smršť rôznorodo fungujúcich skladacích mobilných telefónov.

O tom od Huawei toho veľa nevieme. Lepšie povedané, nevieme takmer vôbec nič (teda až na 5G, čo vyplýva i z pozvánky). Ak to porovnáme so situáciou na strane kórejského giganta, tak už dnes poznáme jednu z jeho kľúčových častí. O ohybnom Infinity Flex displeji padla zmienka ešte počas minuloročnej konferencie pre vývojárov softvéru, kedy bol zároveň poodhalený i samotný smartfón Galaxy F.

MWC 2019

Ako je príležitosť vidieť trošku vyššie, k predstaveniu skladacieho smartfónu dôjde počas blížiaceho sa podujatia Mobile World Congress 2019 (MWC), ktoré otvára svoje brány koncom mesiaca. Samsung tak spraví 20. a Huawei pre zmenu 24. februára. Výnimkou by však nemal byť ani LG, Lenovo či viacero ďalších výrobcov, predovšetkým z Číny. Bude to teda veľmi zaujímavé.