Úvod Výrobcovia Huawei Huawei má nový patent: Takto môže vyzerať ich skladací telefón!

Huawei má nový patent: Takto môže vyzerať ich skladací telefón!

0

Len krátko po tom, čo Huawei zverejnil pozvánku na predstavenie jeho prvého skladacieho telefónu, sme sa dostali k dvom zaujímavým patentom. Oba súvisia s avizovanou novinkou, pričom obsahujú hneď niekoľko náčrtov, v ktorých sa výrobca zameral na flexibilný displej aj sofistikovaný kĺb.

Za odhalením patentov stojí server PantentlyMobile, ktorý zároveň spomína i to, že k nim nadobudol prístup až po tom, čo gigant ohlásil dátum či miesto predstavenia. K tomu došlo počas dnešného dňa. Téme sme sa detailnejšie venovali v samostatnom článku.

Ako už bolo spomínané, patenty sú orientované na konštrukčné prevedenie skladacieho smartfónu. Predovšetkým však na samotný kĺb a flexibilný zobrazovací panel. Ten v tomto prípade pokrýva vonkajšiu, nie vnútornú stranu, ako je tomu napríklad pri Samsung Galaxy F. V zloženej forme bude ale z neho tak či tak zhruba polovica.

Čo sa týka sofistikovane prevedeného kĺbu, výrobca našiel spôsob, ako predĺžiť jeho životnosť. Ak by tak nespravil, skladacia konštrukcia netradičného smartfónu vydrží podstatne menej fyzického namáhania, než so špeciálnou súčiastkou. Jej detailnejší rozbor nájdete na náčrte číslo 5.

Predstavenie nového skladacieho telefónu od Huawei prebehne počas podujatia Mobile World Congress 2019, ktoré otvára svoje brány už o pár dní. Z nedávno zverejnenej pozvánky vyplýva, že sa ho dočkáme 24. februára.

Nižšie nájdete spomínané náčrty vrátane špeciálnej súčiastky pre zlepšenie životnosti kĺbu skladacej konštrukcie.

Náčrt z patentu Huawei
Náčrt z patentu Huawei (FOTO patentlymobile.com)
Náčrt z patentu Huawei
Náčrt z patentu Huawei (FOTO patentlymobile.com)