Úvod Výrobcovia Google Google sa púšťa do hardvéru: Najal expertov, chce vlastný procesor!

Google sa púšťa do hardvéru: Najal expertov, chce vlastný procesor!

0

Google to so svojou hardvérovou divíziou myslí očividne vážne. Plány produkovať viac vlastných zariadení a komponentov potvrdzuje prílev expertov zo špecifických oblastí, ktorých Google najal v priebehu posledných mesiacov. 

Usvedčili ich ako priemyselní pozorovatelia, tak profily na profesijnej sociálnej sieti LinkedIn. Google zamestnal viac ako 12 inžinierov, ktorí naberali skúsenosti v takých spoločnostiach ako Qualcomm, Intel, Nvidia alebo Broadcom.

Nový tím, ktorý má pôsobiť v centre vývoja v indickom meste Bangalúr, tvorí asi 20 ľudí. Do konca roka sa môže rozrásť až na 80-člennú skupinu. Predpokladá sa, že experti budú pracovať na vývoji nových čipsetov pre široký rad hardvérových produktov Google.

google pixel 3 XL
Google Pixel 3 XL

V podstate by malo ísť o koncept podobný Apple. Google si navrhne vlastný čipset a tento návrh následne posunie niektorému z výrobcov komponentov. Nové výkonnostné sady by tak v budúcnosti mohli poháňať smartfóny Pixel, Chromebooky a ďalšie prístroje z produkcie Googlu.

Google môže nové čipsety navrhnúť tak, aby dokonale vyhovovali optimalizácii operačného systému Android, čím by posunul užívateľský zážitok na novú úroveň. Ako to vyzerá, keď všetko vznikne pod „jednou strechou“, pekne predvádza Apple.

Samozrejme, zatiaľ je ešte priskoro hovoriť o konkrétnych výsledkoch alebo plánoch. Google ale má kapacity na to, aby projekt viedol po úspešnej ceste.