Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 FOTO: Toto je Galaxy S10 na zatiaľ najkvalitnejších záberoch

FOTO: Toto je Galaxy S10 na zatiaľ najkvalitnejších záberoch

0

Najnovšie vlajkové lode Samsung Galaxy S10 budú predstavené 20. februára a momentálne sa už nachádzajú v procese hromadnej výroby. Podrobností o zariadeniach je známych dosť.

Takisto vieme, ako bude Samsung Galaxy S10 vyzerať. Neoficiálne náhľady toho prezradili veľa, no aktuálne tu máme asi najkvalitnejšie vyobrazenie, ktoré prináša spoľahlivý Roland Quandt z nemeckého winfuture.de.

Render zobrazuje Samsung Galaxy S10 a aj Galaxy S10+, teda najlepšie vybavenú verziu z dvojice, resp. dokonca trojice nových modelov. Dostupnejší model, zatiaľ označovaný ako S10 Lite, tlačový render nepokrýva.

Samsung na pulty predajní prinesie okrem obvyklej čiernej aj zelenú farbu a nové prevedenie Prism White – netradičnú bielu budú prelínať jemné modré a fialové odtiene. Pohľad na zadnú stranu potvrdzuje použitie trojitého fotoaparátu s univerzálnym zameraním.

Galaxy S10
Samsung Galaxy S10 a Galaxy S10+ (winfuture.de)

Hlavný, vysoko kvalitný modul s premenlivou mechanickou clonou doplní snímač s optickým priblížením a širokouhlý snímač. Podrobnosti o foto schopnostiach ale nie sú úplne známe. Očakávame však špičkovú kvalitu.

Obe vlajkové lode budú vybavené novým AMOLED displejom Infinity O s otvorom pre prednú kameru a zabudovaným ultrazvukovým snímačom odtlačkov. Po skúsenostiach s predošlými top-end generáciami môžeme napísať, že bude najlepší na trhu. Kvality ale preveria až experti z DisplayMate, ktorí takto ohodnotili napr. panel Galaxy Note 9.

Samsung
Samsung Galaxy S10 a Galaxy S10+ (winfuture.de)

Výkon pokryje čipset Snapdragon alebo Exynos 9820 (v závislosti od konkrétneho trhu), ako základ bude po ruke 6 GB RAM a 128 GB úložisko a naopak, najvyššia dostupná konfigurácia by mala mať 8 GB operačnú pamäť a 512 GB priestor pre dáta.

Hovorí sa, že exkluzívnejší Samsung Galaxy S10+ ponúkne extrémnych 12 GB RAM a 1 TB internú pamäť. Úplnú dôveru ale táto informácia nemá. Ak by aj, cena takéhoto prevedenia môže atakovať hranicu 1600 EUR, čo vie rozosmiať.

galaxy S10
Samsung predstavil 1TB pamäte eUFS 2.1 len nedávno

Galaxy S10 by mal mať 3300 mAh batériu, model Galaxy S10+ 4000 mAh akumulátor. Dobrej výdrži skôr ako kapacita nahrá do karát výborná systémová optimalizácia na čele s užívateľským prostredím One UI.

Na väčšine trhov sa budú dať zariadenia kúpiť od 8. marca, poprípade (ne)skôr. Záleží na „dôležitosti“ trhu. Popri smartfónoch sa možno dočkáme aj premiéry nových hodiniek, bezdrôtových slúchadiel alebo fitness náramku.