Úvod Výrobcovia Samsung Do rodiny Samsung pribudli okrem vlajkovej lode aj nové nositeľné zariadenia

Do rodiny Samsung pribudli okrem vlajkovej lode aj nové nositeľné zariadenia

Samsung predstavuje novinky pre zdravý a vyvážený život.

0
Galaxy Buds

Samsung dnes okrem dlho očakávanej vlajkovej lode Galaxy S10 predstavil aj trojicu nositeľných zariadení pre vyvážený a prepojený život.

Sortiment nositeľných zariadení produkcie Samsung sa tak rozširuje o hodinky Galaxy Watch Active, náramky Galaxy Fit a Galaxy Fit e, a tiež o bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds.

Samsung sa tak snaží pomôcť svojim zákazníkom dosahovať ciele týkajúce sa telesnej a duševnej pohody spôsobom, ktorý ulahodí nielen nadšencom aktívneho životného štýlu, ale aj milovníkom moderných technológií.

Galaxy Watch Active

„Spotrebitelia stavajú pri rozhodovaní sa o životnom štýle stále častejšie na prvé miesto celkovú pohodu a hľadajú nositeľné zariadenia, ktoré im zjednodušujú byť každý deň aktívnymi a nachádzať rovnováhu medzi pracovným a osobným životom,“ uviedol DJ Koh, prezident a generálny riaditeľ divízie IT & Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics. „Každý má svoj vlastný spôsob, ako dosiahnuť vytýčené ciele. Sme radi, že vám môžeme predstaviť náš nový rad nositeľných zariadení, ktoré sa stanú prirodzenou súčasťou vášho života a budú vás sprevádzať na vašej osobnej ceste za duševnou a telesnou pohodou.“

Galaxy Watch Active: Dokonalá kombinácia elegantného a športového štýlu

Tí, ktorí obľubujú aktívny a zdravý životný štýl, no takisto si potrpia aj na módne trendy, sa v hodinkách Galaxy Watch Active určite nájdu. Hodinky sú nabité špičkovými funkciami, ktoré nájdeme aj v hodinkách Galaxy Watch, no vďaka minimalistickému štýlu sa hodia do každej situácie či udalosti. Vďaka štyrom farebným prevedeniam ich môžete prispôsobiť svojmu vkusu a preferenciám.

Galaxy Watch Active

Každodenná pohoda však nie je len o sledovaní fyzickej zdatnosti. Galaxy Watch Active monitorujú všetky dôležité aspekty vášho každodenného života. Vďaka prítomným funkciám sa hodinky stanú nielen každodenným spoločníkom, ale aj osobným trénerom.

Monitoring krvného tlaku

Hodinky Galaxy Watch Active ponúkajú inteligentnejšie sledovanie krvného tlaku priamo z vášho zápästia prostredníctvom aplikácie My BP Lab, ktorá bola vyvinutá v spolupráci s Kalifornskou univerzitou v San Franciscu. Aplikácia sa sťahuje priamo do hodiniek pre čo najpresnejšie monitorovanie.

Táto funkcia je žiaľ dostupná len v piatich krajinách, a to v USA, Kanade, Singapure, Austrálii a Nemecku.

Galaxy Watch Active

Stress Tracker

Ak ste stresový typ, vďaka Galaxy Watch Active ho môžete zvládať jednoduchšie. V momente, keď hodinky spozorujú, že s vami nie je niečo v poriadku, ukážu vám, ako sa so stresom vysporiadať. Protistresový widget vám ukáže dychové cvičenia, ktoré vám pomôžu vrátiť sa to správnej rovnováhy.

Sledovanie kondície

Rozhodnite sa pre aktivitu a začnite. Hodinky samé rozpoznajú, akej aktivite sa práve venujete. Či už beháte, bicyklujete, veslujete, cvičíte na eliptickom trenažéri alebo ste sa rozhodli pre kardio. Aktivitu si môžete samozrejme vybrať aj sami, a to dokonca z až 39 aktivít. Môžete si tiež nastaviť vlastné ciele a sledovať svoj progres.

Galaxy Watch Active sú kompatibilné s platformami Android aj iOS. Samozrejmosťou je aj podpora aplikácií tretích strán, ako Under Armour, Spotify či Strava. Ovládať ich tiež môžete aj prostredníctvom hlasového asistenta Bixby.

Galaxy Watch Active

Galaxy Fit a Galaxy Fit e

Duo náramkov Galaxy Fit je určené nielen pre aktívnych športovcov, ale aj pre príležitostných bežcov. Vďaka tenkej a ľahkej konštrukcii sa dajú nosiť bez obmedzovania. Takisto dokážu rozoznať, akej fyzickej aktivite sa práve venujete (platí len pre Galaxy Fit). Aj tu platí, že si môžete aktivitu vybrať manuálne, no v tomto prípade prostredníctvom aplikácie Samsung Health, a to z až 90 prednastavených aktivít. Vďaka vylepšenej analýze  spánku a hladiny stresu môžete svoju telesnú a duševnú pohodu sledovať kedykoľvek.

Na náramkoch si môžete prezerať upozornenia, správy alebo informácie priamo z vášho telefónu, ako budík, kalendár či predpoveď počasia bez toho, aby ste museli vziať svoj telefón do ruky. Obe zariadenia môžete vziať pokojne do bazénu či sprchy, keďže disponujú odolnosťou až do tlaku 5 ATM3.

Galaxy Buds: nenápadný spoločník do vášho ucha

Posledné z nositeľných zariadení, ktoré dnes Samsung predstavil, sú špičkové bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds, ktoré sú určené pre milovníkov bezproblémového pripojenia za každých okolností. Disponujú pohodlným tvarom, jednoduchým ovládaním, čistým zvukom a kompaktnej veľkosti, čím sa stávajú ideálnym spoločníkom na každý deň.

Galaxy Buds

O špičkovú kvalitu zvuku sa stará zvuková technológia dobre známej spoločnosti AKG. Vďaka funkcii Enhanced Ambient Sound bude zreteľne počuť, čo sa deje okolo vás, aj keď budete mať slúchadlá nasadené. Nestratíte tak kontakt s okolím ani keď telefonujete či počúvate hudbu. Kvalita neobišla ani vstavaný mikrofón pre telefonovanie. Zachytí váš hlas zreteľne aj v hlučnom prostredí bez akýchkoľvek problémov.

Čo sa výdrže týka, hudbu prostredníctvom Bluetooth budete môcť počúvať 6 hodín a telefonovať zase 5. Kompaktné puzdro slúchadlá dobije na ďalších 7 hodín. V nutných prípadoch stačí 15 minút nabíjania, čo predĺži výdrž Galaxy Buds o 1,7 hodiny. Vďaka bezdrôtovému nabíjaniu môžete slúchadlá dobiť aj prostredníctvom nového Samsung Galaxy S10, ktorý disponuje funkciou pre bezdrôtové reverzné nabíjanie. Samozrejmosťou je tiež ovládanie prostredníctvom hlasového asistenta Bixby.

Dostupnosť a ceny

Produkt Farby Odporúčaná maloobchodná cena Dostupnosť
Galaxy Watch Active čierna, strieborná, ružovo-zlatá, zelená 249 € 29. marca
Galaxy Fit čierna, strieborná 99 € máj
Galaxy Fit e čierna, biela, žltá 39 € máj
Galaxy Buds biela, čierna, žltá 149 € 15. apríla
Powerbanka s bezdrôtovým nabíjaním (10 000 mAh s USB-C) strieborná, ružová 49,90 € apríl

 

Podrobné špecifikácie

Galaxy Watch Active

Farba Strieborná, čierna, ružovo-zlatá, zelená
Rozmery a hmotnosť 40 mm, 39,5 × 39,5 × 10,5 mm, 25 g
Displej 1,1” (28 mm) 360 × 360 AMOLED, plnofarebný Always On Display; Corning® Gorilla® Glass 3
Remienok 20 mm (vymeniteľný)
Batéria 230 mAh
Aplikačný procesor Exynos 9110 dvojjadrový 1,15 GHz
OS Tizen-based Wearable OS 4.0
Pamäť 768 MB RAM + 4 GB interná pamäť
Konektivita Bluetooth®4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, A-GPS/Glonass
Senzory Akcelerometer, gyroskop, barometer, snímač tepovej frekvencie, snímač okolitého osvetlenia
Nabíjanie Bezdrôtové nabíjanie podľa štandardu WPC
Odolnosť 5 ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Kompatibilita Samsung, iné zariadenia Android: Android 5.0 alebo vyšší, RAM viac než 1,5 GB
iPhone: iPhone 5 a vyšší, iOS 9.0 alebo vyšší

 

Galaxy Fit a Galaxy Fit e

Kategória Vlastnosti náramku Galaxy Fit Vlastnosti náramku Galaxy Fit e
Farba Čierna, strieborná Čierna, biela, žltá
Displej 0,95” AMOLED 0,74” PMOLED
Aplikačný procesor MCU Cortex M33F 96 MHz + M0 16 MHz MCU Cortex M0 96 MHz
OS Realtime OS Realtime OS
Veľkosť 18,3 (š) × 44,6 (v) × 11,2 (tl.) mm 16,0 (š) × 40,2 (v) × 10,9 (tl.) mm
Pamäť 2 MB RAM + 32 MB ROM 128 kB RAM + 4 MB ROM
Konektivita Bluetooth Bluetooth
Senzory Tepová frekvencia, akcelerometer, gyroskop Tepová frekvencia, akcelerometer
Batéria 120 mAh 70 mAh
Nabíjanie Bezdrôtové NFC POGO
Odolnosť Odolnosť voči vode do tlaku 5 ATM

MIL STD 810G

Odolnosť voči vode do tlaku 5 ATM

MIL STD 810G

Kompatibilita Samsung, iné zariadenia Android: Android 5.0 alebo vyšší, RAM viac než 1,5 GB
iPhone: iPhone 5 a vyšší, iOS 9.0 alebo vyšší

 

Galaxy Buds

Farba Čierna, biela, žltá
Veľkosť Slúchadlo: 17,5 (š) x 19,2 (h) x 22,3 (v) mm/ Puzdro: 38,8 (š) x 70 (h) x 26,5 (v) mm
Hmotnosť Slúchadlo: 5,6 g jedno slúchadlo / Puzdro: 39,6 g
Konektivita Bluetooth 5.0
Senzory Akcelerometer, senzor priblíženia, Hallov senzor, senzor dotyku, detekcia vloženia či vybratia z ucha
Batéria Slúchadlo: 58 mAh / Nabíjacie puzdro: 252 mAh
USB Typ C
Reproduktor 5.8pi Dynamic Driver
Kompatibilita Android 5.0 alebo novší, RAM 1,5 GB alebo viac
Audio Audio kodek: SBC, AAC, Scalable (proprietárny kodek spoločnosti Samsung)