Úvod Tlačová správa Bezpečný obsah pre najmenších: YouTube Kids oficiálne na Slovensku

Bezpečný obsah pre najmenších: YouTube Kids oficiálne na Slovensku

1

Aplikácia YouTube Kids, ktorú pravidelne využívajú milióny rodín po celom svete, je od dnešného dňa dostupná aj na Slovensku. Prináša zábavný a bezpečný obsah pre celú rodinu.

YouTube Kids prináša rodinám nielen obrovské množstvo unikátneho video obsahu zameraného na zábavu a učenie, ale čo je najdôležitejšie, deti môžu objavovať svet prostredníctvom online videa v bezpečnom prostredí.

Pokročilé algoritmy vyberajú pre túto aplikáciu vhodný a bezpečný obsah. Navyše, rodičia môžu vďaka súboru nástrojov pre ovládanie kontrolovať, ktoré videá a kanály sledujú a tiež aj ako dlho ich môžu deti sledovať.

Slovenská verzia aplikácie je dostupná na stiahnutie pre platformu Android (TU) a iOS (TU)

Oddnes majú deti len na pár klikov aj také populárne kanály ako napríklad FÍHA Tralala, Spievankovo či Slovenské detské pesničky. Tešiť sa môžu aj na obľúbené modré postavičky z príbehov o Šmolkoch, nechýba ani mimoriadne populárny spevák Miro Jaroš, ktorý tvorí piesne určené deťom aj dospelým.

Aplikácia YouTube Kids jednoducho poskytuje celej rodine bohatý a jedinečný obsah, pričom disponuje aj mnohými funkciami pre rodičov, aby mohli nastaviť prístup k videám pre svoje deti.  

youtube kids

Aplikácia bola navyše navrhnutá s ohľadom na detské publikum, čomu zodpovedá aj jej jednoduché a intuitívne rozhranie. Obsah dostupný v rámci aplikácie YouTube Kids sa delí do 4 kategórií, a to Relácie, Hudba, Učenie a Objavuj.

Ak deti ešte nevedia čítať a písať, môžu vyhľadávať pomocou hlasu. Pre rodičov je zas k dispozícii obľúbená funkcia Časovač, ktorá automaticky zablokuje prístup k aplikácii po uplynutí stanoveného času. Aplikácia YouTube Kids umožňuje nastaviť až 8 rôznych detských profilov, pričom rodič môže dieťaťu povoliť vyhľadávanie v prostredí YouTube Kids alebo môže jeho výber obmedziť len na konkrétnu skupinu vybraných videí.

Aplikácia YouTube Kids je len jedným z nástrojov, pomocou ktorého Google pomáha rodinám stanoviť pravidlá v digitálnom svete. Ďalším užitočným nástrojom je napríklad aplikácia Family Link, ktorá umožňuje rodičom získať prehľad o tom, koľko času trávia ich deti na digitálnych zariadeniach, v akých aplikáciách, stanoviť limity, či mať prehľad o tom, kde sa nachádzajú.