Úvod Zariadenia 3D tlač pre každého: Kompletná sada Anet A6 s výbornou cenou v...

3D tlač pre každého: Kompletná sada Anet A6 s výbornou cenou v EU!

Na 3D tlačiareň nemusíte míňať majland.

0
anet A6

Tlač trojrozmerných objektov je veľmi zaujímavou technológiou, ktorá sa stále vyvíja a vďaka čoraz väčšej dostupnosti sa s ňou môžu oboznámiť aj bežní technologickí nadšenci.

3D tlačiarne však nie sú úplne jednoduché a je vhodné sa zo začiatku naučiť princípom a celkovej funkčnosti. Tlačenie zložitejších objektov si jednoducho vyžaduje isté skúsenosti a zručnosti.

Pre začiatočníkov sú ideálne sady, resp. jednoduchšie stavebnice, ktoré obsahujú všetko potrebné takzvane v jednom balení. Podľa návodu celú tlačiareň zložíte, zapojíte a následne sa pustíte do 3D tlače.

anet A6
3D tlačiareň Anet A6

3D tlačiareň Anet A6

Cena: 140,63 € | Dostupnosť: EÚ sklad

Presne pre tieto potreby je ideálny model Anet A6, ktorý je akýmsi klonom obľúbených a dobre hodnotených modelov značky Prusa. Anet A6 má otvorený dizajn, ktorý síce nie je vhodný pre tlač niektorými materiálmi, no je skvelý z hľadiska manipulácie a sledovania celého procesu.

Táto tlačiareň využíva dýzu s hrúbkou 0,4 mm (vymeniteľná za hrubšiu), ktorá dokáže vrstviť materiál rýchlosťou 10-150 mm/s. Presnosť tlače dosahuje 0,10 mm a ideálne je pre ňu použiť ABS, poprípade PLA vlákna.

anet A6
3D tlačiareň Anet A6

Zariadenie samotné je vyhotovené z hliníku a váži asi 8 kilogramov. Pri offline tlačení poslúži čítačka pamäťových kariet a praktický LCD displej (kontrola teploty, chladenia, procesu a pod.).

Dôležitý je tiež softvér, pomocou ktorého tlačiarni rozkážete, čo má tlačiť. Pribalený program Cura je užívateľsky prívetivý a obsahuje prednastavené profily pre tlač rôznych objektov z rôznych materiálov.

3D tlaciaren
Detail konštrukcie

Anet A6 je stavebnica, akési technologickejšie Lego, ktorú musíte zostaviť precízne presne podľa návodu, ktorý nájdete spolu so spomínaným programom na pamäťovej karte priamo v balení. Okrem toho je súčasťou sady 10 metrové vlákno, skrutkovač a ďalšie náradie.

Pomocou tejto tlačiarne môžete vytlačiť predmety bežnej spotreby, hračky, súčiastky alebo napr. dekorácie. Limituje vás len pracovný priestor tlačiarne v rozmedzí 220 x 220 x 250 mm a vaša kreativita.

Sada Anet A6 patrí medzi vôbec najlacnejšie a poteší začiatočníkov. E-shop TomTop ju predáva v rámci svojho EU skladu za necelých 141 EUR. Dodanie tak trvá pár krátkych dní.

Ak vás tlačiareň oslovila, navštívte odkaz vyššie.