Úvod Výrobcovia Huawei Za prešľap poriadny trest: Huawei je v prípade odoslania tweetu z iPhonu...

Za prešľap poriadny trest: Huawei je v prípade odoslania tweetu z iPhonu nekompromisný

0

Ako už určite mnohí viete, Huawei má na krku celkom slušný prešľap, ktorý údajne poškodil renomovanú značku. Zodpovední zamestnanci zverejnili novoročný tweet z iPhonu, čo sa postaralo o poriadne veľký rozruch. Išlo totiž o jeden z oficiálnych profilov výrobcu spotrebnej elektroniky.

Za svoj prehrešok im bol znížený plat približne o 640 € a obaja boli navyše i ponížení na nižšiu pracovnú pozíciu, informuje The Verge. O problémovom tweete písal ale aj server Reuters, Bloomberg či 9to5mac.

Novoročný vinš bol z iPhonu publikovaný preto, lebo mali komplikácie s VPN. Lepšie povedané, mala ich externá mediálna spoločnosť Sapient. Sociálna sieť Twitter v Číne za bežných okolností nefunguje, takže ak ju chce niekto z miestnych navštíviť, musí využiť spomínanú technológiu. A keďže tá partnerovi Huawei robila v tej dobe problémy, tak siahli po najbližšom iOS smartfóne, kde iba vložili zahraničnú SIM kartu.

Nie je teda asi ani žiadnym prekvapením, že tweet v týchto dňoch už neexistuje. Nahradil ho iný, kde už nevidieť „Twitter for iPhone“.