Xiaomi QiCycle
Xiaomi QiCycle

Rok 2019 je tu a pre mnohých je to akýsi začiatok novej etapy, resp. bod, od ktorého sa chcú odraziť. Obdobie predsavzatí sa prejavuje rôzne. Niektorí sa rozhodnú začať chodiť do posilňovne, iní si zas organizujú to ako trávia čas. Ak patríte do tej druhej skupiny, máme pár perfektných tipov na to ako si uľahčiť život.

Poco F1 (6/128 GB)

Cena: 319 € | Dostupnosť: EÚ sklad

Začnime smartfónom, ktorý je akýmsi základom. Výber telefónu môže byť relatívne náročný proces, ktorý so sebou prináša niekoľko rôznych porovnávaní a premýšľania. Ak ale hľadáš overenú kvalitu a jeden z najlepších pomerov ceny a výkonu, si na správnej adrese.

Obchod GeekMaxi zaradil do predaja Xiaomi Pocophone F1 v konfigurácii so 6 GB RAM128 GB úložiskom za cenu 319 €. Zariadenie pritom posiela priamo z nemeckého skladu, takže ti príde rýchlo a bez doplácania DPH.

Ak o Poco F1 veľa nevieš, pozri si našu recenziu, v ktorej vysvetľujeme, prečo si myslíme, že patrí medzi highlight minulého roka.

Xiaomi Roborock S55

Cena: 369,99 € | Dostupnosť: EÚ sklad | Kupón: HCYSR5AM (15 € zľava)

Čas je drahocenná komodita, ktorou plytvať nie je zrovna to najrozumnejšie riešenie. Pomôcť so šetrením času vám môže aj šikovný pomocník z dielne Xiaomi. Roborock S55 je robotický vysávač vlastným rozumom a prehľadom o tom, kde sa nachádza. Vďaka senzorom si vie zmapovať svoje okolie a na základe týchto informácií zvoliť čo najefektívnejšiu trasu vysávania.

To ale nie je všetko. S55 má vo svojej výbave aj funkciu umývania. Stačí ho osadiť násadou (mopom), naliať doň vodu a čistiaci prostriedok a pustiť ho naprieč svetom podláh. Robot má 5 200 mAh batériu, dokáže zdolávať prekážky vysoké 2 centimetre, no a čo sa motora týka, ten vie vyvinúť sací tlak až 2 000 Pa. Len pre zaujímavosť – to je dosť na to, aby dokázal „vcucnúť“ olovené guľôčky.

Robotický vysávač prináša niekoľko zaujímavých vylepšení ako napríklad tichší chodvďaka lepšiemu tesneniu či vynovený dizajn hlavnej kefy, ktorá vie lepšie odvádzať vlasy do nádobky s nečistotami. Vďaka tomu ju už nebudete musieť tak často čistiť a rozmotávať z nej povysávané chlpy alebo vlasy.

Samozrejmosťou je pochopiteľne prepojenie s aplikáciou, cez ktorú môžete vysávaču zadávať príkazy, ovládať ho alebo mu plánovať prácu. Zobrazia sa vám v nej aj informácie ako pôdorys vášho bytu/domu podľa toho, čo vidí on sám, informácie o batérii a ďalšie zaujímavé údaje.

Xiaomi QiCycle EF1

Cena: 719 € | Dostupnosť: EÚ sklad (Poľsko)

Xiaomi už dávno nie je značka vyrábajúca len telefóny, tablety či povedzme robotické vysávače. Už dávno sa pustili aj do elektromobility. Na ulici tak môžete stretnúť Xiaomi kolobežky alebo iné „približovadlá“.

© miui.com

Jedným z najšikovnejších z nich je elektrický bicykel Xiaomi Mi QiCycle, ktorý vyzerá ako bežná „skladačka,“ no pravda je iná. Vo vnútri sa totiž nachádza elektrický motor (250W, 36V), ktorý slúži ako priama podpora bežného šliapania do pedálov. Vďaka pomoci elektromotora pôjde o podstatne príjemnejšiu jazdu.

Na jedno nabitie dokáže prejsť až 45 kilometrov, čomu vďačí 20 kusom 2 900 mAh lítium-iónových batérií z dielne Panasonic. Pre zaujímavosť: rovnaký typ batérií používajú aj elektromobily automobilky Tesla Motors.

© miui.com

Xiaomi QiCycle váži 14,5 kilogramu, dá sa poskladať na polovicu a následne prepraviť napríklad v kufri auta. Motor má tri prevody pre optimálne dávkovanie výkonu a spoľahnúť sa tiež môžeš na Bluetooth konektivitu a aplikáciu. Samozrejme, nechýba displej zobrazujúci prejdenú vzdialenosť, aktuálnu rýchlosť či dojazd.

© miui.com

Ak ťa tento bicykel zaujal (vôbec sa nečudujeme, my tiež zvažujeme kúpu), máme dobré správy. V EÚ sklade (Poľsko) je momentálne v zľave a ešte k tomu s poštovným (DPD) zadarmo.