Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Yeelight Mesh oficiálne: Vďaka novej technológii reagujú rýchlejšie

Xiaomi Yeelight Mesh oficiálne: Vďaka novej technológii reagujú rýchlejšie

Žiarovky od Xiaomi prešli obrovským vylepšením.

0

Xiaomi už niekoľko rokov okrem smartfónov či tabletov vyrába aj inteligentné príslušenstvo do každej domácnosti. Medzi najobľúbenejšie doplnky jednoznačne patria aj inteligentné žiarovky z radu Xiaomi Yeelight.

Po niekoľkých rokov firma prichádza s veľkým vylepšením. Nový rad žiaroviek totiž disponuje technológiou Bluetooth Mesh. Čo to však znamená pre bežného zákazníka? Poďme sa pozrieť na všetky výhody.

Bluetooth Mesh: V čom sú výhody?

Označenie Mesh sa zväčša využíva pri Wi-Fi routeroch, ktoré spolu dokážu komunikovať a celý byt/dom pokryť Wi-Fi signálom. Vytvoria medzi sebou akúsi sieť. V prípade Xiaomi Yeelight Mesh sa technológia Bluetooth Mesh využíva pre výrazné zrýchlenie ovládania, a to aj väčšieho počtu svietidiel súčasne.

Každé zariadenie prijíma signál z telefónu a dokáže ho „posunúť“ ďalšiemu aj vtedy, keď na to vzdialenejšie nemáte dosah. Svetlá sa budú už klasicky ovládať pomocou aplikácie Xiaomi Mi Home, ktorú iste pozná každý, kto používa inteligentné zariadenia od obľúbeného čínskeho výrobcu. Dobrou správou je taktiež možnosť svetlá ovládať cez hlasového asistenta Google.

Cena jednej žiarovky v Číne začína na 7,2 € (s DPH), celé balenie však stojí 210 € (s DPH). Očakávame však, že cena pre Európu môže byť ešte o niečo vyššia. Yeelight Mesh sa zatiaľ predávajú len v Číne. Dostupnosť v Európe je nateraz neznáma, no dlho by to trvať nemalo.