Úvod Novinky Xiaomi sa zapísal do knihy rekordov: Postavili stromček z tisícky telefónov

Xiaomi sa zapísal do knihy rekordov: Postavili stromček z tisícky telefónov

0

Medzinárodne uznávaná zbierka svetových rekordov je dobrým spôsobom, ako sa natrvalo zapísať do svetovej histórie. Guinnessova kniha je každoročné naplnená rôznymi míľnikmi, ktoré sú neraz veľmi bizarné.

V Guinnessovej knihe rekordov za rok 2018 bude zapísaná aj spoločnosť Xiaomi. V čínskom obchodnom centre totižto vytvorila veľký vianočný strom vytvorený zo smartfónov, ktorých bolo dovedna až 1 005 kusov.

8 metrov vysoké dielo definitívne dokončil sám riaditeľ spoločnosti Lei Jun, ktorý umiestnil posledný z viac ako tisícky smartfónov. Samotná stavba trvala 12 hodín.

Strom plní okrem estetickej funkcie aj funkciu praktickú. Slúži ako WiFi hotspot pre zákazníkov obrovského nákupného centra a dalo by sa povedať, že ide asi o najväčší prístupový bod pre bezdrôtové pripojenie na internet v celom meste.

xiaomi

Na celom projekte bola najnáročnejšia synchronizácia obrazoviek. Displej každého smartfónu musel v jednom okamžiku zobrazovať presne určený obrazec.

Xiaomi je v Guinnessovej knihe rekordov zapísaná po tretíkrát. Prvé dve méty hodné zapísania spoločnosť absolvovala v Indii. Zápis si vyslúžila mozaika zložená z 9 690 žiaroviek Xiaomi Mi, ktorá sa nachádza v indickom sídle spoločnosti v meste Bangalúr. Druhý zápis spoločnosť získala 29. októbra za rekordných 500 otvorených predajní na indickom trhu.

Technologické hračky majú v Guinnessovej knihe rekordov dobré zastúpenie. Minulý rok si záznam vyslúžil napríklad tento najrýchlejší dron na svete.