Úvod Výrobcovia Xiaomi VIDEO: Skladací smartfón od Xiaomi ohnete až na dvoch miestach!

VIDEO: Skladací smartfón od Xiaomi ohnete až na dvoch miestach!

Už sa nevieme dočkať.

1
Skladací smartfón od Xiaomi
Skladací smartfón od Xiaomi

Jeden zo spoluzakladateľov čínskeho jabĺčka potvrdil, že inžinieri zo Xiaomi pracujú na novom smartfóne so skladacou konštrukciou. Nepôjde však o klasiku akú nám ukázali konkurenti z mobilného priemyslu, ale niečo, čo sme zatiaľ ešte nemali príležitosť vidieť.

Prečo? Pretože avizovanú novinku nebudeme ohýbať iba na jednom, ale rovno na dvoch miestach. Výrobcovi sa tak podarilo vytvoriť zariadenie, ktoré vie poslúžiť ako kompaktný telefón a zároveň aj ako rozmernejší tablet. Jeho aktuálna fyzická forma teda závisí iba od toho, aké sú aktuálne potreby používateľa.

Za potvrdením vývoja skladacieho modelu stojí sám Lil Bin, pretože zverejnil video, kde nám predvádza jeden z posledných prototypov. Stalo sa tak na čínskej sociálnej sieti Weibo, píše Engadget.

 

Vďaka tomuto kroku vieme už dnes, čo asi tak môžeme od netradičného Xiaomi smartfónu očakávať. Viac ako 90 percent z hardvérovej výbavy či dizajnu zostane bez jedinej dobre badateľnej zmeny.

S produkciou chcú ale začať až po tom ako im fanúšikovia odobria ich nápad. Rovnako ich žiadajú aj o to, aby skladacej novinke vybrali finálny názov. Vraj sa rozhodujú medzi Mi Dual Flex a Mi MIX Flex.