Rok 2018 je oficiálne za nami, a tak sa môžeme pozrieť na to, čo prinesie rok 2019. Tešiť sa napríklad môžeme na najnovšie technológie ako 5G a skladacie smartfóny, prehliadnuť by sme však nemali ani lacnejší segment. Obzvlášť zaujímavé sú odolné smartfóny s pestrejším dizajnom.

Jednou spoločnosťou, ktorá sa snaží zaujať je aj šen-čenský Poptel, ktorý u nás možno až tak známy nie je, no verte nám, ide o svetovú spoločnosť, ktorá od roku 2009 rozšírila pôsobisko až do 60 krajín. Pre výrobcu smartfónov len v oddelení vývoja a výskumu momentálne pracuje 1 200 zamestnancov. A to je len začiatok. Poďme sa pozrieť ako v teste odolnosti obstál nový Poptel P60.

V teste odolnosti sa Poptel P60 úspešne podarilo zdolať niekoľko náročných skúšok. Nerobilo mu problém vydržať 35 minút pod vodou či pád z 5-metrovej výšky. Zaujímavé je, že smartfónu sa počas testovania nič nestalo. Je to hlavne vďaka tomu, že je disponuje najprísnejšími štandardami odolnosti.

Obstojná výbava

Zariadenie disponuje 5,7-palcovým FHD+ displejom prekrytým vrstvou krycieho skla Corning Gorilla Glass, 6 GB operačnou pamäťou RAM, 128 GB úložiskom, čipsetom Helio P23 a áno, aj NFC. Zadnú stranu zdobia 16 Mpx a 5 Mpx snímače pretkané umelou inteligenciou. O chod systému sa stará Android 8.1 Oreo, ktorý je aj v dnešnej dobe dosť účinným prostriedkom schopný rozbehať drvivú väčšinu aplikácií a hier.

Poptel P60

Ak chcete jeden Poptel P60 vyhrať, spraviť tak môžete na oficiálnej facebookovej stránke výrobcu. V prípade, že ho chcete čo najskôr, zamierte do oficiálneho Aliexpress obchodu, kde sa momentálne predáva za 210 €.