Úvod Výrobcovia Xiaomi VIDEO: Je toto skladací telefón od Xiaomi? Ohýba sa na dvoch miestach!

VIDEO: Je toto skladací telefón od Xiaomi? Ohýba sa na dvoch miestach!

Xiaomi chystá veľké veci.

0

Internetom začalo kolovať video, kde je zachytený záhadný skladací telefón, ktorý vraj pochádza od Xiaomi. To najzaujímavejšie na celom úniku ale je, že sa jeho displej a teda aj konštrukcia ohýba až na dvoch miestach. Z kompaktného smartfónu tak viete spraviť celkom rozmerný tablet.

Všetky známe prototypy od konkurencie majú ohyb iba na jednom mieste. Ak teda chcú, aby mal rozložený tvar rozmernejšiu uhlopriečku, musia ju dať aj zloženému tvaru, čo je potom nepraktické. Pridanie druhého ohybu tento problém však nadobro vyrieši.

Za únikom stojí kráľ leakerov Evan Blass, ktorému jeho zdroje povedali, že skutočne ide o fungujúci skladací smartfón z dielne čínskeho jabĺčka. Xiaomi by nám ho malo ukázať v dobe, kedy bude prebiehať podujatie Mobile World Congress 2019. Podobné plány má ale aj Samsung, LG alebo Huawei, čo znamená, že sa máme na čo tešiť.

Výrobcovia z mobilného priemyslu sa budú predbiehať v tom, aby zaujali, preto každý jeden gigant hľadá spôsob, akým by vedel vyniknúť. Nedávno sme navyše mali príležitosť počuť i o patente spoločnosti Apple, kde spomínali špeciálny povlak na povrch flexibilného displeja, ktorý je vďaka nemu možné ohýbať z jednej aj z druhej strany.