Úvod Výrobcovia LG Už aj LG: Reproduktor nad displejom bude minulosť, integrujú ho priamo doň

Už aj LG: Reproduktor nad displejom bude minulosť, integrujú ho priamo doň

1
LG G7 ThinQ

Tento rok sa v mobilnom priemysle dočkáme hneď viacerých kľúčových inovácií. Okrem skladacích smartfónov prídu na pulty obchodov i také kúsky, ktoré nebudú obsahovať žiadne slúchadlo a dokonca ani žiadne reproduktory. Obe spomenuté súčiastky by mal totiž nahradiť displej so zvukom.

Výnimkou nebude podľa dostupných informácií z technologických kuloárov ani spoločnosť LG, pretože tá má podobné plány i so svojou nadchádzajúcou vlajkovou loďou G8. Funkcionalitu už dnes ponúkajú jej OLED televízory, takže nie je v tejto oblasti žiadnym nováčikom.

Za únikom tentokrát stojí renomovaný leaker OnLeaks, čo znamená, že mu možno ako tak dôverovať. Ten sa odvoláva na svoje zdroje priamo z priemyselného prostredia.

Displej, ktorý vraj už čoskoro príde s high-end smartfónom LG G8, funguje prostredníctvom jemných vibrácií. Keď s ním začne špeciálny audio systém kmitať, zobrazovací panel začne od toho momentu vydávať zvuky, vďaka čomu dokáže nahradiť ako tradičné slúchadlo, tak aj tradičné reproduktory. Výrobca potom nemusí vymýšľať s kontroverzným výrezom a zároveň ušetrí priestor pre dôležitejšie súčiastky ako napríklad batéria.

Predstavenie vlajkovej lode G8 z dielne spoločnosti LG prebehne buď počas MWC 2019 v španielskej Barcelone alebo až v máji. Toto každoročné podujatie otvára svoje brány koncom februára.