Úvod Zariadenia Lacný TV Box Alfawise A8 premení „hlúpy“ televízor na inteligentný. Má aj...

Lacný TV Box Alfawise A8 premení „hlúpy“ televízor na inteligentný. Má aj 5 GHz Wi-Fi!

Táto krabička spraví z "hlúpeho" televízora inteligentný.

13
Alfawise A8 Pro

Multimediálne možnosti obyčajného televízora, hlavne starších modelov, viete podstatne rozšíriť pomocou špeciálneho TV boxu s operačným systémom Android a prístupom na internet.

Cenovo najvýhodnejšie zariadenia z tejto kategórie často ponúka výrobca Alfawise. Známy je model Alfawise A8, ktorý teraz prichádza v Pro verzii. Alfawise A8 Pro pracuje s procesorovou sadou Rockchip 3229, operačným systémom Android 8.1 a pribudla hlavne podpora pre 5GHz WiFi pripojenie.

Set-top-box s Androidom zvládne sprostredkovať aj ultra vysoké 4K rozlíšenie, no v prípade skôr vyrobených televízorov bohate postačia aj FHD multimédiá. V krabičke vysokej 1,7 cm a vážiacej 325 gramov sa nachádza 2 GB operačná pamäť a 16 GB úložisko.

Alfawise A8 Pro

Vďaka TV boxu môžete na svojom televízore používať najpopulárnejšie aplikácie ako YouTube, Chrome, Netflix, Kodi a mnoho ďalších. Okrem toho sa dá do TV zdieľať obsah zo smartfónu, ale napr. aj hrať mobilné hry.

K televízoru sa Alfawise A8 Pro prirodzene pripája cez HDMI rozhranie. Vylepšená verzia stojí takmer rovnako ako pôvodný typ. GearBest ju predáva za asi 30 EUR aj s poštovným a európskym štandardom napájania.