Úvod Novinky To snáď nie: Sony chce skončiť s kompaktnými telefónmi Xperia Compact

To snáď nie: Sony chce skončiť s kompaktnými telefónmi Xperia Compact

3
Sony Xperia XZ2
Sony Xperia XZ2 Compact

Spoločnosť Sony Mobile zažila už lepšie časy. Výrobca momentálne prechádza reštrukturalizáciou, hlavne kvôli snahe priviesť mobilnú divíziu do zelených čísel. Prvý krok zmien by sme mali vidieť už na MWC 2019 v Barcelone, veľtrhu, ktorý sa každoročne koná koncom februára.

O plánoch sa v rozhovore pre Digital Trends rozrozprával viceprezident Sony Mobile, Don Mesa. „Na MWC predstavíme niekoľko produktov. Čo tam ukážeme je prvým krokom nového smeru, ktorým sa vydáme,“ vysvetľuje.

Lepšie fotoaparáty a väčšie displeje

Podľa neho je jednou z priorít Sony radikálne zlepšiť „zážitok z fotoaparátu“. Viac síce nepovedal, no my už teraz vieme, že Sony Xperia XZ4 má byť prvý smartfón výrobcu s trojitým fotoaparátom. Mobilnej divízii prichádza na pomoc Shigeki Ishizuka, rozum za výskumom a vývojom vo foto divízii Sony. Za úspechom fotoaparátov Sony má byť práve tento pán.

Máme však aj zlé správy pre ľudí, ktorí si obľúbili menšie smartfóny spadajúce do radu „Compact“. „Samozrejme tu je miesto pre všetky rôzne veľkosti displejov, no ľudia chcú väčšiu plochu pre obsah,“ hovorí Mesa. Vyzerá to teda tak, Xperia XZ4 Compact možno nepríde.

5G zatiaľ v nedohľadne

Rovnako sa nemáme tešiť ani na PlayStation Phone a implementáciu 5G. Podľa Sony je najskôr nutné vyladiť celý zážitok z nových technológií, inak by riskovali negatívne ohlasy. Neostáva nám nič iné, než súhlasiť.