Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má zrejme pripravené veľké prekvapenie pre hráčov. Bude to skladací smartfón?

Samsung má zrejme pripravené veľké prekvapenie pre hráčov. Bude to skladací smartfón?

0
Koncept skladacieho smartfónu pre hráčov

O pár dní sa zrejme nedočkáme iba vlajkovej lode Galaxy S10 či skladacieho smartfónu Galaxy F, ale ešte jedného modelu, ktorý bude podobne ako Asus ROG Phone vyrobený pre náruživých hráčov. Aj on však podľa všetkého ponúkne skladaciu konštrukciu vrátane špeciálnych herných tlačidiel.

Vyplýva to z nedávno zverejneného patentu, kde nechýba ani relatívne detailný náčrt špekulovaného smartfónu. A práve vďaka nemu vznikli pekne vyzerajúce farebné rendery, za ktorými stojí server LetsGoDigital.

Ako je teda príležitosť vidieť na obrázku vyššie, potenciálni používatelia skladacej novinky by mali mať k dispozícii až dve rôzne fyzické formy. Jedna z nich zabezpečí kompaktnejšie rozmery, zatiaľ čo tá druhá poskytne podstatne väčšiu zobrazovaciu plochu. Z konštrukčného uhla pohľadu to celé pripomína prenosné herné konzoly od japonského Nintenda.

Až na dvoch miestach

Podobne, ako avizovaný skladací smartfón od Xiaomi, aj herný model od kórejského giganta bude podľa informácií z patentu možné ohýbať až na dvoch miestach.

Okrem klasiky zhruba v strede displeja je na náčrtoch vidieť ešte jedno miesto, kde sa dá ohybom zmeniť tvar konštrukcie. Keď tak spravíme, v tom momente sprístupníme spomínané hardvérové tlačidlá, ktoré sú tam na to, aby zvýšili úroveň komfortu počas hrania mobilných titulov.

Samsung nám ukáže svoje tohtoročné esá 20. februára. V deň D by tak mal dokopy ukázať až päť čerstvých kúskov. Tri z nich budú prislúchať ku Galaxy S10 a zostávajúce dva zase ku Galaxy F (Galaxy Fold).