Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstaví nový typ OLED displeja: Bude fungovať aj ako slúchadlo

Samsung predstaví nový typ OLED displeja: Bude fungovať aj ako slúchadlo

0

Spoločnosť Samsung vraj už o pár týždňov predstaví svoj prvý zobrazovací panel s kapacitami reprodukovať zvuk, ako by išlo o tradičné slúchadlo. To však vidieť nie je, pretože jeho funkcionalitu tentokrát nahrádza samotný displej, ktorý pritom využíva kombináciu vibrácií a ľudských kostí.

Dalo by sa to teda prirovnať k technologickému riešeniu, aké bolo súčasťou prvej generácie nadčasového smartfónu Xiaomi Mi MIX ešte z roku 2016. Slúchadlo nahradila takzvaná piezoelektrická alternatíva, aby mohol výrobca eliminovať hrubé rámiky a nemusel špekulovať s výrezom. Keďže táto súčiastka chýbala a selfie kameru bolo možné presunúť do spodnej časti, tak ani žiadny nepotreboval.

Kedy sa ale displeja dočkáme? Samsung by nám mal svoj prvý OLED panel so zvukom ukázať počas nadchádzajúceho podujatia CES 2019, píše SamMobile. Z toho možno vydedukovať, že reálny produkt dorazí na pulty obchodov už niekedy v priebehu druhej polovice roka. Do úvahy tu pripadá high-end model Galaxy Note 10, ktorý predstavia až v auguste.

Vyhne sa výrezu

Cieľ vývoja zobrazovacieho panela s podobnými kapacitami spočíva v tom, aby sa Samsung pri redukcii rámikov vyhol výrezom a aby ušetril fyzický priestor v útrobách konštrukcie. Keď ho čoskoro dokončí, súčiastky ako slúchadlo jednoducho prestane potrebovať. Reprodukciu hlasu druhého účastníka hovoru po novom zabezpečí vibrovanie súčiastky vrátane našich kostí.