Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstavil rad Galaxy M, ktorý je inšpirovaný generáciou mileniálov

Samsung predstavil rad Galaxy M, ktorý je inšpirovaný generáciou mileniálov

0
Samsung Galaxy M20
Samsung Galaxy M20

Spoločnosť Samsung predstavila dve očakávané mobilné novinky. Galaxy M10 a M20 sú vyrobené pre mladé generácie, no zatiaľ budú dostupné iba na indickom trhu. Česko a Slovensko prídu na rad až trošku neskôr, a aj to sa dočkajú iba drahšieho modelu, ktorý by mal stáť okolo 230 eur.

Čo sa týka konštrukčno-vizuálneho prevedenia, tak prvé, čo si na jednom aj druhom smartfóne všimnete, je prítomnosť vyrezaného zobrazovacieho panela. Ten však tentokrát nemá dieru, ale klasický výrez, akurát v tvare kvapky vody. Telo v oboch prípadoch pozostáva z plastu s lesklým povrchom, čo možno niekoho tak trošku prekvapí.

Technickú špecifikáciu modelu, ktorý má namierené do Európy, tvorí až 6,3″ Infinity-V displej, obrovská 5 000 mAh batéria, port USB C alebo 15 W nabíjanie. Výkon dostal na starosti čipset Exynos 7870 a okrem snímača odtlačkov sa dá využiť i rozpoznávanie tváre. Hlavný fotoaparát tvorí 13 Mpx hlavný snímač a 5 Mpx snímač s takzvaným ultra-wide záberom.

Samsung Galaxy M20
Samsung Galaxy M20

Predaj 4 GB / 64 GB modelu Samsung Galaxy M20 v našich končinách odštartuje počas druhej polovice februára. Potenciálni zákazníci dostanú na výber z dvoch farieb. Jednou má byť tmavá šedá a druhou pre zmenu modrá.