Úvod Výrobcovia Samsung Samsung myslí ekologicky: Vo veľkom mení balenia svojich zariadení

Samsung myslí ekologicky: Vo veľkom mení balenia svojich zariadení

0

K životnému prostrediu sa treba chovať zodpovedne a o veľkých spoločnostiach to platí dvojnásobne. Tie technologické idú často príkladom a mnohé z nich sa už vo veľkej miere spoliehajú na obnoviteľné zdroje energie.

Za „najzelenšiu“ technologickú spoločnosť sa považuje kalifornské Apple. Príliš ale nezaostáva ani Google či napríklad spoločnosť Samsung. Tá najnovšie oznámila, že jej budúce produkty budú ekologickejšie než kedykoľvek predtým.

Samsung sa rozhodol vymeniť plastové obalové materiály za ekologické alternatívy. Vítaná zmena sa dotkne balení televízorov, smartfónov, tabletov, hodiniek, pračiek, chladničiek, príslušenstva a ďalšej elektroniky, ktorú Samsung vyrába.

Samsung patrí medzi najpredávanejších výrobcov elektroniky vôbec, preto sa zmeny dotknú skutočne významného objemu obalových materiálov. Kórejskí inžinieri vymenia klasické plasty za papier a bio plasty, ktoré sú vytvorené zo škrobu, cukrovej trstiny a ďalších rozložiteľných prvkov.

Postupná ekologická transformácia bude prebiehať do roku 2020, kedy budú všetky obaly vyrobené z takých materiálov, ktoré schvaľujú medzinárodné organizácie zamerané na ochranu životného prostredia. Ide napríklad o organizáciu FSC alebo PEFC.