Úvod Výrobcovia Samsung Prvý 5G smartfón Samsungu sa má volať Galaxy S10 X

Prvý 5G smartfón Samsungu sa má volať Galaxy S10 X

0

Nadchádzajúci 5G smartfón od spoločnosti Samsung už podľa všetkého dostal finálny, čiže spotrebiteľský názov. Jedna z viacerých verzií tohtoročnej vlajkovej lode by sa mala volať Galaxy S10 X

Vyplýva to z informácií priamo z domovskej krajiny výrobcu, ktoré boli objavené na jednej z juhokórejských web stránok, píše server Gadgets360.

Všetko teda nasvedčuje tomu, že pôjde o veľmi podobný krok, k akému pristúpilo i kalifornské jabĺčko s jeho tiež jubilejným iPhone X. Aj Samsung čoskoro oslávi 10. výročie svojej high-end triedy Galaxy S, čo využije na debut svojho prvého 5G modelu. Zamaskovaný prototyp bolo možné vidieť už počas nedávneho podujatia CES 2019 v americkom Las Vegas.

Samsung Galaxy S10 X by mal byť zatiaľ dostupný iba pre dva kľúčové trhy s najpokročilejšou infraštruktúrou. Európske krajiny brzdí fragmentácia starého kontinentu, takže si na smartfóny s 5G kapacitami ešte nejakú chvíľu počkáme. Neplatí to však o Spojených štátoch amerických a Južnej Kórei, kde by mali začať predávať prvé kúsky už v prvej polovici tohto roka.

Technická špecifikácia

Čo sa týka hardvérovej výbavy, Android novinka údajne ponúkne masívnu 5 000 mAh batériu, až 6,7-palcový AMOLED displej alebo hlavný fotoaparát so štyrmi snímačmi. Predný dostane zrejme dva. Technologické kuloáre ale spomínajú aj 10 GB operačnú pamäť RAM či gigantické 1 TB úložisko. Nie je teda asi ani žiadnym veľkým prekvapením, že cenovka môže vystreliť až na 1 400 eur. Predstavenie prebehne 20. februára.