Úvod Zaujímavosti POZOR: Ak uvidíte nehodu, toto v žiadnom prípade nerobte, okamžite hrozí pokuta!

POZOR: Ak uvidíte nehodu, toto v žiadnom prípade nerobte, okamžite hrozí pokuta!

3
Foto: Orange

Určite to poznáte aj vy. Šoférujete a v diaľke zbadáte blikajúce majáky. Človek je tvor zvedavý, a tak prirodzene chce vedieť, čo sa deje. Pri jazde po diaľnici môžu majáky znamenať len jedno – nehodu, teda situáciu, do ktorej by sa dostať nechcel nikto.

Polícia SR na svojom Facebooku jasne a dôrazne upozorňuje šoférov na jeden pre mnohých jasný fakt, ktorí však veľa ľudí nerešpektuje. Ak uvidíte nehodu, nevyťahujte svoj smartfón a nezačnite si ju fotiť alebo dokonca natáčať, tobôž nie vtedy, keď šoférujete. Ak tak spravíte, hrozí vám pokuta, o čom sa presvedčili aj šoféri míňajúc nehodu na diaľnici D1 pri Bratislave.

Podľa doterajších informácií pravdepodobne počas predchádzania vozidla zn. Opel z jedného jazdného pruhu do druhého na diaľnici D1 pri Bratislave došlo k zrážke s nákladným motorovým vozidlom. Následkom zrážky došlo k jeho prevráteniu na strechu v strednom jazdnom pruhu. Vodič vozidla Opel – 31-ročný muž bol privolanou RZP prevezený k ošetreniu do jednej z nemocníc,“ opisuje incident Polícia na svojom Facebooku.

Pochopiteľne, na tak frekventovanom úseku sa našiel aj veľký počet zvedavcov, ktorí na to doplatili.

Doplatili na to 4 šoféri

Aj napriek výzvam polície sa však aj v tomto prípade našli vodiči, ktorí počas predchádzania okolo miesta dopravnej nehody nevenovali pozornosť situácii v cestnej premávke a bezpečnosť svojho ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky ohrozili najmä fotografovaním a filmovaním miesta nehody,“ pokračuje Polícia.

Výsledok bol celkom jasný a rázny. Pokutu dostali hneď štyria šoféri, ktorí nemali nič lepšie na práci než vytiahnuť telefón a začať s dokumentáciou.

Ak nemusíte, nespomaľujte a v žiadnom prípade nedokumentujte

Polícia vodičov opätovne vyzýva, aby v prípade, ak sú svedkami dokumentovania udalosti v cestnej premávke, venovali svoju pozornosť vedeniu svojho motorového vozidla. Ak si to nevyžaduje situácia v cestnej premávke, nie je nutné znižovať rýchlosť jazdy a v žiadnom prípade nemôžete fotografovať či natáčať si vzniknutú udalosť na svoj smartfón.