Úvod Aplikácie Používaš Google mapy? Prichádza nová funkcia, o ktorej musíš vedieť!

Používaš Google mapy? Prichádza nová funkcia, o ktorej musíš vedieť!

0
mapy google
© Imgur

Spoločnosť Google rozširuje funkcionalitu svojej dvornej mobilnej aplikácie Mapy Google, ktorá už dávno nie je iba o obyčajnej navigácii. Doplnkové možnosti orientáciu vo svete podstatne uľahčujú.

Mapy Google boli nedávno obohatené o novú kartu Pre Vás, ktorá vám odporučí zaujímavé miesta, udalosti a podujatia vo vašom okolí a v miestach, v ktorých trávite najviac času. Najnovšie v aplikácii pribudli Správy.

Správami nemyslíme spravodajstvo, ale textovú komunikáciu. Po ďalšom zbytočnom chate asi netúži nikto. Komunikačných aplikácií a nástrojov dnes existuje niekoľko. Správy priamo v aplikácii máp od Google uľahčia komunikáciu s firmami a prevádzkami, ktoré je možné v mapách vyhľadať. Využitie je tak špecifickejšie.

správy google

Správy v mapách od Google môžu byť skutočne praktické. Aj keď väčšina firiem, obchodov a ďalších prevádzok udáva svoje telefónne číslo, nie vždy sa takýto typ kontaktovania hodí. Vyťažené prevádzky telefóny často nedvíhajú. Resp. ich podľa zákonu schválnosti nedvíhajú v tedy, keď telefonujete práve vy.

Kontakt s firmami cez mapy

Špecifické informácie o firme nemusíte napríklad hľadať na jej webovej stránke. Ak informácie nepotrebujete okamžite, jednoducho napíšete správu. Informovať sa môžete o otváracích hodinách obchodov počas sviatkov, parkovaní, bezbariérovom prístupe, o tovaroch alebo službách, individuálnych požiadavkách a vlastne o všetkom, čo vás zaujíma a čo spoločnosť vo svojom profile neuvádza.

spravy google

Funkciu Správy nájdete v bočnom menu v aplikácii Mapy Google. Zatiaľ ju ale nevyužijete. Firmy kontaktujete klepnutím na tlačidlo Písať, ktoré sa bude nachádzať na ich stránke na Google. Skúšali sme hotel, reštauráciu, obchodné centrum aj súkromnú kliniku. Tlačidlo Písať sme zatiaľ pri žiadnej prevádzke nenašli.

Snáď naň natrafíme už v blízkej dobe.