Úvod Výrobcovia Samsung Peklo zamrzlo: Apple a Samsung začali spolupracovať!

Peklo zamrzlo: Apple a Samsung začali spolupracovať!

4

Spoločnosti Apple a Samsung uzavreli zaujímavé partnerstvo, ktoré môže mať pre kalifornského výrobcu s logom nahryznutého jablka strategický význam. V smart TV Samsung nájdeme aplikácie iTunes Movies, TV Shows a podporu pre zdieľanie AirPlay 2.

Samsung sa tak stane prvým výrobcom televízorov, ktorý bude tieto služby a funkcie ponúkať. Smart TV od Samsungu budú zároveň prvými zariadeniami s takouto podporou, ktoré nepochádzajú priamo z produkcie Apple.

Aplikáciami iTunes Movies, TV Shows a funkciou AirPlay 2 budú vybavené televízory, ktoré výrobca predstaví, resp. uvedie na trh na jar tohto roka. Smart TV z minulého roka ukrátené nebudú – novinky získajú formou softvérovej aktualizácie. Ktorých konkrétnych modelov sa bude táto výsada týkať je zatiaľ neznáme.

samsung
Filmy a seriály od Apple

Videotéka od Apple obsahuje stovky tisíc filmov a seriálov a tiež ponúka najväčšiu databázu 4K HDR filmov spomedzi všetkých obdobných služieb. Vlastníci nových alebo minuloročných TV Samsung si ich budú môcť kupovať, prenajímať alebo prehrávať ten obsah, ktorý už vo svojej knižnici majú.

Vďaka podpore pre Apple AirPlay 2 bude možné zrkadliť obsah z iOS a Mac zariadení priamo do televízora. Aplikácie iTunes Movies and TV Shows budú dostupné vo viac ako 100 krajinách sveta. Apple AirPlay 2 nájdeme v televízoroch Samsung na 190 trhoch.

Najnovšia spolupráca s výrobcom najpredávanejších televízorov dokazuje, že sa Apple čoraz viac sústreďuje na generovanie príjmov z poskytovania služieb. Apple do kvalitného TV obsahu investuje dlhodobo. Teraz len zostáva vymyslieť, ak ho doručiť čo najväčšiemu počtu zákazníkov. Smart TV Samsung sú ideálnym prostriedkom.

QLED TV od Samsungu
8K QLED TV od Samsungu

Smart TV od Apple sa teda zatiaľ nekoná, hoci by určite išlo o zaujímavý produkt. Možno sa ho dočkáme niekedy v budúcnosti. Zaujímala by nás tiež podpora pre HDR obsah, keďže Apple tlačí produkciu smerom k Dolby Vision HDR, ktorý Samsung TV nepodporujú. Upraví Apple svoj obsah tak, aby podporoval HDR10+?

A čo také zdieľanie užívateľských dát, ku ktorému sa Apple v rámci ochrany súkromia stavia veľmi prísne? Aplikácie od Apple budú prepojené so službami Samsungu, hlavne s vyhľadávaním a digitálnou asistenciou Bixby.

Snáď sa viac podrobností dozvieme už čoskoro.