Hráčska scéna je plná zaujímavých zariadení, ktoré zapáleným hráčom spríjemňujú zážitok z najobľúbenejších titulov. Hranie hier na smartfónoch je čoraz populárnejším spôsobom ako tráviť voľný čas, o čom svedčí aj obrovská popularita hier ako Fortnite či PUBG Mobile. Ako si však hranie čo najviac spríjemniť? Máme skvelý tip.

Privítajte herný ovládač MUJA, ktorý práve prichádza na štartovač Indiegogo.com. Zaujímavý je nielen svojím dizajnom, ale aj samotnou funkcionalitou, ktorú hráči získavajú.

Takýto ovládač tu ešte nebol

Ovládač MUJA je už 2. generáciou, ktorá prináša niekoľko inovatívnych riešení na najväčšie problémy pri hraní na smartfóne. Prvým z nich je prehrievanie, tým druhým zas pocit z ovládania. MUJA ponúka zaujímavý spôsobom pripevnenia ku konštrukcii smartfónu. Plocha, ktorá sa prikladá k smartfónu je posiata 16-timi prísavkami, ktoré zabezpečia, aby sa ovládač od smartfónu ani nepohol.

Ovládač MUJA vytvorí štyri virtuálne tlačidlá.

Ovládač sa k smartfónu pripája pomocou technológie Bluetooth, čo je nielen príjemné, ale aj efektívne. Zadná strana ovládača je rozdelená do štyroch pomyselných štvorcov. Každý z nich je samostatné tlačidlo (niečo ako zadná strana PlayStation ovládača).

36-hodinová výdrž

MUJA na jedno nabitie vďaka 450 mAh batérii vydrží fungovať 36 hodín čistého hracieho času alebo 56 hodín v neaktívnom (stand-by) režime. Virtuálne tlačidlá na zadnej strane môžete využiť spolu s ovládacími prvkami na displeji, čo hráčom dáva podstatnú výhodu hlavne pri tých súťaživejších tituloch.

MUJA sa skvele hodí pre tituly ako Fortnite či PUBG Mobile

Ovládač pritom na rozdiel od 1. generácie (HandyCase) funguje na Android, aj iOS zariadeniach. Keď už som spomenul 1. generáciu – tú na štartovači KickStarter podporilo celkom 637 ľudí, vďaka čomu firma vyzbierala úctyhodných 305 441 dolárov. Druhá generácia má nábeh tento rekord výrazne prekonať.

MUJA o svoju priazeň bojuje na štartovači Indiegogo. Prví záujemcovia na príslušenstvo získajú parádnu 50 % zľavu. Naše informácie naznačujú, že ovládač do predaja vstúpi už koncom januára. Netreba teda premeškať príležitosť vlastniť ho medzi prvými a ešte k tomu za nižšiu cenu. Plná cena by sa mala pohybovať na úrovni 100 eur, znížená teda na 50 eurách.