Úvod OnePlus OnePlus 6T OnePlus 6T má vážne problémy s batériou. Výrobca sa snaží prísť na...

OnePlus 6T má vážne problémy s batériou. Výrobca sa snaží prísť na riešenie

6

Niekoľko nespokojných majiteľov OnePlus 6T sa rozhodlo na diskusnej platforme Reddit zveriť s naozaj nepríjemným problémom. Jeden z nich napríklad tvrdí, že výdrž batérie v OnePlus 6T z ničoho nič klesla na polovicu. Nepomohli pritom žiadne overené triky ako ju vrátiť späť tam, kde bola.

Nešťastník pritom vyskúšal všetky známe triky, vrátane obmedzenia aplikácií na pozadí či vyčistenie vyrovnávacej pamäte. Ďalší majiteľ, ktorého telefón trpí podobným problémom zas tvrdí, že čas pri zapnutom displeji (SoC) klesol zo 6-7 hodín na 4 hodiny. OnePlus 6T pritom ponúka 3 700 mAh batériu, ktorá síce nepredstavuje najväčšiu batériu spomedzi telefónov, je však viac než rešpektovateľná. Okrem toho beží na takmer čistom Android 9 Pie, čo by malo výdrži batérie práve pomáhať.

Zatiaľ jediný liek

Jediným liekom na nepríjemný problém má byť navrátenie telefónu do továrenských nastavení. To je v prípade takejto poruchy skutočne dôležité, keďže zariadenie sa okrem zhoršenej výdrže batérie aj zahrievalo. Ak teda vlastníte OnePlus 6T a neviete, čo sa deje, nezúfajte. Zatiaľ to síce nevie ani OnePlus, no predpokladáme, že už čoskoro príde aktualizácia, ktorá všetko opraví. O jej príchode vás, samozrejme, budeme informovať.