Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Najlacnejší Galaxy S10 bude poriadne delo: Vo výbave bude mať najvýkonnejší procesor!

Najlacnejší Galaxy S10 bude poriadne delo: Vo výbave bude mať najvýkonnejší procesor!

9

Samsung Galaxy S10 Lite možno nebude mať všetky vychytávky vyspelejších súrodencov, no v žiadnom prípade nepôjde o model, na ktorý by ste mali pri výbere zanevrieť. Chýbať mu síce bude pokročilý fotoaparát a kvalitnejší displej, no minimálne čo sa výkonu týka, pôjde o slušnú beštiu.

Naznačuje to model SM-G970U určený pre americký trh, ktorý nedávno prešiel benchmarkovacou aplikáciou GeekBench. Model SM-G970U má byť Galaxy S10 Lite, teda najlacnejší z trojice chystaných noviniek. V jeho výbave sa okrem Snapdragon 855 nachádza aj 6 GB operačnej pamäte RAM, čo naznačuje, že Samsung nič nenecháva na náhodu.

Zariadenie v teste dosiahlo celkom zlý výsledok, ktorý je dokonca nižší než pri zariadeniach so starším Snapdragon 845. Ide však o predprodukčný kus, ktorý podlieha ďalšej optimalizácii, takže by sme si z toho ťažkú hlavu nerobili. Dozvedeli sme sa aj to, že smartfón beží na Android 9 Pie. Nič iné sme ani nečakali.

Už budúci mesiac

Trio nových modelov z radu Galaxy S10 má Samsung predstaviť už 20. februára, teda tesne pred začiatkom MWC 2019. Neskôr má prísť aj špeciálny 5G model, ktorý však nebude určený pre všetky krajiny. Európu má úplne minúť.

Čo sa samotného Snapdragon 855 (a Exynos ekvivalentu) týka, prvé výsledky naznačujú, že ide o čipset, ktorý je výkonnejší než Kirin 980 od Huawei či A12 Bionic od Apple.