Úvod Konkurencia Apple iPhone XS Max mužovi vybuchol priamo vo vrecku. Apple neprejavil ľútosť

iPhone XS Max mužovi vybuchol priamo vo vrecku. Apple neprejavil ľútosť

Zákazník čakal, že sa k nemu bude Apple správať lepšie.

3

Nepríjemné veci sa stávajú. Presvedčil sa o tom aj muž, ktorému vo vrecku explodoval len trojtýždňový iPhone XS Max. Stalo sa tak ešte 12. decembra 2018. Informoval o tom server iDropNews.

Pán, ktorý nechce byť menovaný, si počas obedovej prestávky všimol, že sa z telefónu uloženého v zadnom vrecku nohavíc vychádza zvláštny zápach. Zároveň zacítil pálenie a bolesť v oblasti zadku.

Len pár sekúnd na to sa mal z telefónu začať prúdiť žltozelený dym. „Nemal som na výber. Musel som odísť z miestnosti, keďže tam so mnou bola žena a ja som si musel dať dolu nohavice. Utekal som do zasadačky, kde som sa vyzliekol a vyzul. Viceprezident spoločnosti, v ktorej pracujem, mi pomohol uhasiť telefón hasiacim prístrojom,“ opisuje incident.

Muž sa mal počas celej udalosti nechcene nadýchať štipľavého dymu. Zároveň prišiel o oblečenie, ktoré musel urýchlene nahradiť. Spoločnosť má disponovať kamerovým záznamom.

Apple si z incidentu si ťažkú hlavu nerobí

Ešte šokujúcejšie ako samotný incident je správanie Apple, resp. zamestnancov v najbližšom Apple Store. Práve tam mal muž namierené hneď v deň explózie zariadenia. Zamestnanci mu oznámili, že im pre akúkoľvek kompenzáciu musí odovzdať zhorený telefón. Pri tejto debate zdôraznili, že nový iPhone dostane len možno.

Muž bol pochopiteľne nahnevaný, keďže kvôli zlyhaniu zariadenia nemohol pokračovať v práci, prišiel o oblečenie a nemôže využívať služby operátora, ktoré má zaplatené. Zhorený telefón si tak zobral domov.

Neskôr sa preto spojil s linkou Apple Care, kde opäť vysvetlil, čo všetko sa stalo. Podpore zaslal email so všetkými fotografiami a vysvetlil ako sa k nemu správali v Apple Store. Nový telefón mu nakoniec ponúkol vedúci oddelenia technickej podpory. To muža nepotešilo, keďže od Apple čakal väčšiu starostlivosť.

Dobrým krokom muža bola návšteva doktora, ktorý ho vyšetril a spravil röntgen pľúc. Momentálne zvažuje právne kroky voči Apple.