Úvod Výrobcovia Huawei Huawei hlási vynikajúce výsledky: V roku 2018 zarobil 100 miliárd eur!

Huawei hlási vynikajúce výsledky: V roku 2018 zarobil 100 miliárd eur!

Čínsky gigant hlási vynikajúce výsledky.

1
Huawei Mate 20 Pro

Technologický gigant Huawei údajne zaznamenal až 19-percentný nárast jeho ročných tržieb. Všetko nasvedčuje tomu, že tie už čoskoro dosiahnú až 95 miliárd €. Na konci roka 2017 to pritom bolo približne o 15 miliárd € menej.

Z toho teda možno vydedukovať, že čínskej spoločnosti neuškodili ani verejné varovania, za ktorými stoja Spojené štáty americké, technologický komisár z Európskej únie alebo susedné Česko, kde to pred nedávnom poriadne vrelo.

Za tvrdením, že ročná tržba Huawei tento rok dosiahne tak veľký medziročný nárast, stojí jeden z rotujúcich predsedov giganta.

Ako píše GizmoChina, stalo sa tak počas koncoročného príhovoru k zamestnancom, pričom vyplával na povrch aj počet odoslaných smartfónov. Za 12 mesiacov vraj odovzdali zákazníkom a obchodom viac ako 200 miliónov kúskov, a to už je čo povedať.

Huawei nám koncom februára ukáže novú vlajkovú loď Huawei P30 vrátane nadupanej Pro verzie. Koncom januára sa navyše dočkáme ešte aj medzinárodného high-end kúsku z dielne jeho dcérskej spoločnosti Honor.

Pôjde o model View 20, ktorý v Číne uzrel svetlo sveta ako model Honor V20. K predstaveniu došlo pred pár dňami, v rámci čoho sme sa dozvedeli, že ponúkne hi-tech čipset Kirin 980 aj masívny 48 Mpx hlavný fotoaparát s technológiou Time of Flight na precízne mapovanie 3D objektov.