Úvod Výrobcovia Honor Honor V20 oficiálne: Diera v displeji a masívny 48 Mpx fotoaparát!

Honor V20 oficiálne: Diera v displeji a masívny 48 Mpx fotoaparát!

0

Ako bolo sľubované, tak sa aj nakoniec stalo. Spoločnosť Honor v Číne vyrukovala s novým Android smartfónom, ktorý však nepomenovala View 20. V domovskej krajine výrobcu mu hovoria Honor V20. Medzinárodné predstavenie príde na rad až koncom januára.

Čo všetko teda novinka ponúka? Okrem otvora v displeji, v ktorom je umiestnená až 25 Mpx selfie kamera, ju tvorí až 6,4-palcový LCD displej (pomer strán 19.25:9) vo Full HD+ rozlíšení, 48 Mpx hlavný fotoaparát s asistenciou technológie ToF (Time of Flight) alebo hi-tech čipset Kirin 980. Telo z hliníkového rámika a dvoch kusov skiel ale skrýva aj trojitú Wi-Fi anténu, precíznu GPS konektivitu či 4 000 mAh akumulátor.

Honor V20
Honor V20

Všetko teda nasvedčuje tomu, že máme česť s takzvaným zabijakom často predražených vlajkových lodí. Zákazník k tomu všetkému dostane ešte aj podporu pre desktop režim a rýchle nabíjanie. V základnom balení sa totiž nachádza až 22,5 W adaptér, čo znamená, že by tento proces mal trvať zhruba tak dlho ako trvá i v prípade Huawei Mate 10 Pro z minulého roka.

Čínska verzia

Zatiaľ bola ale predstavená iba verzia pre čínsky trh, ktorá dostala trošku odlišné označenie, než sa očakávalo. Medzinárodný model by sa mal volať Honor View 20. K jeho predstaveniu dôjde 22. januára v Paríži.

Cenovo najdostupnejšia čínska verzia so 6 GB operačnou pamäťou RAM a 128 GB úložiskom vychádza po prepočte okolo 380 €. Najdrahšia stojí približne o 120 € viac, no ponúka 8 GB RAMku aj 256 GB priestor pre dáta.