Úvod Zariadenia Predstavili ďalšie hodinky schopné spraviť EKG. Stoja 1/4 toho čo Apple Watch...

Predstavili ďalšie hodinky schopné spraviť EKG. Stoja 1/4 toho čo Apple Watch a vydržia 1 rok

0

Jeden z troch obrovských veľtrhov pre tento rok, CES, je v plnom prúde. Po sviatkoch na nás výrobcovia vybalili poriadnu dávku noviniek, pod čo sa podpisuje aj spoločnosť Withings.

Na CES doniesli dvojicu inteligentných hybridných hodiniek a jeden inteligentný tlakomer.

Withings Move

Najlacnejšia novinka z dielne Withings stojí len 70 dolárov (73 € s DPH) a ponúka celkom pestrú škálu možností úprav. Môžete tak docieliť konzervatívnejší vzhľad alebo odvážnejšie, farebné prevedenie. Určite poteší aj 18-mesačná výdrž batérie, odolnosť voči vode až do 50 metrov či meranie spánku.

Withings Move ECG

Zaujímavejšou voľbou však môže byť Withings Move ECG, ktoré sa začnú predávať za 130 dolárov (136 € s DPH). V ich výbave sa totiž nachádza funkcionalita, ktorá bola doteraz výsadou Apple Watch 4. série – meranie EKG. Okrem toho, že sú podstatne lacnejšie majú aj ďalšiu výhodu – výdrž. Na jedno nabitie totiž vydržia až 12 mesiacov. Nechýba ani meranie spánku či vodotesnosť do 50 metrov.

Withings BPM Core

Spoločnosť Withings nakoniec predstavila aj inteligentný tlakomer, ktorý disponuje niekoľkými špeciálnymi senzormi pre čo najefektívnejšie monitorovanie zdravia. V jeho výbave sa tak nachádzajú elektródy pre meranie EKG či digitálny stetoskop. Tlakomer sa začne predávať za 250 dolárov (262 € s DPH), čo síce nie je málo, no ide o investíciu do zdravia. Stačí, že vďaka nemu objavíte jeden problém a investícia sa okamžite oplatí.

Withings začne novinky predávať už v druhom štvrťroku 2019. Výnimkou sú len hodinky Move, ktoré v základných farbách prídu už 5. februára.