Úvod Výrobcovia Samsung Galaxy A8 a A9 (2018) získajú Android 9 Pie až na jar

Galaxy A8 a A9 (2018) získajú Android 9 Pie až na jar

0

Kórejský Samsung má aktuálne veľa práce s doručovaním aktualizácie na Android 9 Pie pre svoje vlajkové lode, no nezabúda ani na nižšie radené zariadenia zo svojho portfólia. 

Vyššiu strednú triedu v zastúpení modelov Samsung Galaxy A8 (2018) a Galaxy A9 (2018) taktiež neobíde aktualizácia na Android 9 Pie. Nejaký čas na ňu ale ešte musia majitelia týchto zariadení počkať.

Momentálne už absolvovali certifikáciu organizáciou WiFi Alliance, ktorá je akousi povinnou zástavkou v procese prípravy aktualizácie. Ak pôjde všetko tak ako má, aktualizačný balíček začne výrobca doručovať od apríla.

samsung

Aj keď sa primárne spomínajú uvedené dve zariadenia, nachádzajú sa v jednej skupine spolu s Galaxy A8+Galaxy A7 či modelmi Galaxy A6/A6+ a A8 Star. Je teda veľká šanca, že približne v rovnakom období bude Android 9 Pie dostupný aj pre tieto zariadenia.

Čo sa týka ďalších noviniek z prostredia kórejského výrobcu, rôzne zdroje teraz zamestnáva hlavne Samsung Galaxy S10, ktorý bude oficiálne predstavený 20. februára 2019. Spoločnosť by mu mal robiť aj ohybný smartfón vybavený inovatívnym displejom Infinity Flex.