Úvod Výrobcovia Huawei Dočkáme sa? Huawei P30 vraj opäť ponúkne 3,5 mm jack!

Dočkáme sa? Huawei P30 vraj opäť ponúkne 3,5 mm jack!

2

Gigant z mobilného priemyslu zrejme vybaví nadchádzajúci modelový rad P čoraz viac zabudnutým 3,5 mm jackom. Nadchádzajúca generácia Huawei P30 by totiž mala ponúknuť príslušný port pre pripojenie tradičných slúchadiel.

Tá minuloročná, čiže ešte zatiaľ súčasná, ho nedostala, preto ide o celkom zaujímavý krok zo strany výrobu. Najmä, keď zoberieme do úvahy, že štandard pomaly, ale isto vytláča z trhu modernejšia alternatíva, USB C.

Je však otázne, či ho dostane aj drahšia Pro verzia. Huawei Mate 20 Pro 3,5 mm port nedostal a nemala ho ani predchádzajúca generácia P20 vrátane P20 Pro. Z modelového radu P10 ním však disponoval kúsok s názvom Huawei P10 Plus. Nejaká ta šanca tu teda predsa len existuje.

Za špekuláciou stojí duet Evana Blassa so serverom 91mobiles.com, ktorý zverejnil sériu profesionálne spracovaných renderov. Pri ich tvorbe využívali podľa všetkého aj informácie z nedávnych únikov. To, čo vidíme trošku vyššie a nižšie, môže teda z veľmi veľkej časti odrážať realitu.

K predstaveniu vynovenej generácie by mohlo dôjsť už počas alebo tesne po MWC 2019. Počas tohto populárneho európskeho podujatia sa ale dočkáme aj vlajkových lodí od konkurencie. Podobné zámery má napríklad aj taký Samsung. Jeho eso Galaxy S10 spoznáme už nultý deň podujatia.