Úvod Zaujímavosti 17-ročný chlapec chcel iPhone, tak predal obličku: Bude trpieť do konca života

17-ročný chlapec chcel iPhone, tak predal obličku: Bude trpieť do konca života

6

Keď Apple predstaví nový smartfón či tablet, zaujme to mnohých ľudí po celom svete. Niektorí si ich môžu dovoliť, niektorí nie. V minulosti sme sa stali svedkami rôznych lúpeží či iných činov, ktoré mali riskujúcim ľuďom zabezpečiť prístup k najnovším zariadeniam od Apple. Ani jeden z týchto činov však nebol až tak extrémny ako v prípade len 17-ročného chlapca.

Xiao Wang mal v roku 2011 len 17 rokov a veľkú túžbu vlastniť vtedy nový iPhone 4. Podľa informácií servera Oriental Daily, ktorý sa venoval prípadu nešťastníka z Číny mal byť iPhone 4 v Číne tak horúcou novinkou, že ju chceli všetci. To isté platilo o deťoch v školách. Ak si mal iPhone, bol si „niečo viac,“ píše sa v článku.

„Stačí mi aj jedna“

17-ročný Wang si ho vzhľadom na rodinnú finančnú situáciu nemohol dovoliť. Začal teda rozmýšľať nad rôznymi spôsobmi ako naň získať peniaze. Pri tomto bádaní a sebapoznávaní zistil, že mu pre život stačí jedna oblička. „Jedna oblička mi stačí, na čo mi je tá druhá? Prečo ju nepredám?,“ spomína na obdobie spred siedmich rokov Wang.

Wang našiel nemocnicu, ktorá pochopiteľne nebola úplne legálna, kde svoju obličku nakoniec predal za 22 tisíc juanov, čo je v prepočte 2 800 €. Na iPhone 4 mu to teda bohato stačilo. Pracovníci nemocnice mu povedali, že na zotavenie z operácie mu bude stačiť týždeň, potom už bude žiť úplne bežný život.

Bohužiaľ, operačná sála nebola tak čistá ako by mala byť, čo spôsobilo veľkú infekciu,“ informuje Oriental Daily. Rodičia mladíka sa o celom jeho „projekte“ dozvedeli až po všetkom.

Kým sa Wang dostal do skutočnej nemocnice so skutočnými odborníkmi, bolo takmer neskoro. Jeho jediná oblička už ani zďaleka nefungovala tak ako mala. Zvyšok jeho života teda preleží na posteli. Rodina chlapca sa okrem iného kvôli výdavkom spojenými s dialýzou dostala do veľkej finančnej krízy. Dnes už 24-ročný Wang nemá šancu úplne zotaviť sa. Zvyšok svojho života strávi návštevami nemocnice, kde mu budú filtrovať krv.

No a čo sa ilegálnej nemocnice týka, polícia ju objavila a všetkých protagonistov zákonite potrestala. Rodina chlapca pritom mala získať „dostatočné odškodné“.