Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Gamepad 2.0 oficiálne: Príslušenstvo, ktoré Black Shark premení na konzolu!

Xiaomi Gamepad 2.0 oficiálne: Príslušenstvo, ktoré Black Shark premení na konzolu!

0

Čínske jabĺčko vyrukovalo s novinkou, ktorá poteší používateľov herného Android smartfónu Black Shark. Nový Gamepad 2.0 z dielne spoločnosti Xiaomi z neho spraví prenosnú hernú konzolu s podobou, akú má japonský kúsok Nintendo Switch.

Prvá generácia originálneho herného ovládača uzrela svetlo sveta ešte v apríli, kedy bol oficiálne predstavený aj samotný smartfón. V porovnaní s tou novou je však trošku jednoduchšia, pretože ju tvorí iba jedna strana s hardvérovým joystickom.

Druhá generácia Gamepad má ovládacie prvky na ľavej aj pravej strane mobilného zariadenia, a to vrátane dotykovej plochy, takzvaného D-padu či ABXY tlačidiel. Obe časti sa nasúvajú na konštrukciu s nasadeným krytom a v ich vrchnej oblasti, kam pokladáme konček ukazováku, nájdeme i veľmi praktické tlačidlá, ktoré zväčša slúžia ako spúšť.

Nový Gamepad 2.0 pre Xiaomi Black Shark stojí 79 €, pričom bude k dispozícii priamo na oficiálnej web stránke. Výrobca si ale okrem iného pripravil ešte aj špeciálnu vianočnú ponuku, v rámci ktorej môžu potenciálni záujemcovia ušetriť pri kúpe smartfónu až 100 €.