Úvod Výrobcovia Sony Skladacie telo nestačí: Sony vraj pracuje na priehľadnej konštrukcii smartfónu

Skladacie telo nestačí: Sony vraj pracuje na priehľadnej konštrukcii smartfónu

Takto vyzerá budúcnosť mobilného priemyslu.

3
Koncept telefónu s takmer plnohodnotne priehľadným telom

Spoločnosť Sony nepracuje len na skladacom, ale aj na priesvitnom mobilnom telefóne. Odborníci však hovoria až o niekoľkoročnom čakaní, pretože sme ešte len začali s integráciou snímačov odtlačkov prstov do displejov. Jedného dňa v nich totiž budú úplne všetky elektronické súčiastky.

Iniciatíva japonského samuraja vyplýva z len nedávno zverejneného patentu, ktorý si všimol holandský server LestsGoDigital. Patentová prihláška bola pritom podaná ešte počas marca tohto roka.

V odhalených dokumentoch Sony spomínajú dva typy netradične prevedených smartfónov. Jeden tvorí skladacia konštrukcia, zatiaľ čo ten druhý konštrukcia s čiastočne priesvitným prevedením. To znamená, že už nebudeme vidieť útroby, ale všetko, čo sa fyzicky nachádza za mobilným zariadením.

Patent ale zahŕňa aj niečo, čo vyzerá ako rolovací zobrazovací panel. S podobne ambicióznym nápadom vyrukoval aj juhokórejský gigant LG, ktorý nám ešte dávnejšie predviedol svoj futuristický televízor s podobou či flexibilitou kusu papiera. Keď si na ňom chcete niečo pozrieť, tak ho stačí rozložiť a potom už iba zavesiť na stenu ako umelecký obraz.

Kedy tieto novinky z dielne Sony uvidíme na vlastné oči, zatiaľ ani len netušíme. Časť z nich by mohla uzrieť svetlo sveta už počas nadchádzajúceho podujatia Mobile World Congress 2019, kedy nám odhalí svoje budúcoročné esá viacero renomovaných výrobcov z mobilného priemyslu vrátane spoločností Samsung a Huawei. Máme sa teda na čo tešiť.

Nižšie sú dostupné náčrty z patentu japonského výrobcu spotrebnej elektroniky.

Náčrty z odhaleného patentu Sony
Náčrty z odhaleného patentu Sony (FOTO LetsGoDigital)