Úvod Novinky Samsung opätuje úder: Predstaví low-end modely s obrovskými batériami

Samsung opätuje úder: Predstaví low-end modely s obrovskými batériami

2

Fanúšikovia značky Samsung sa vraj predsa len už čoskoro dočkajú nového modelového radu Galaxy M. Pôjde o cenovo dostupné low-end smartfóny, ktoré by mali podľa všetkého vynikať veľkými akumulátormi a zároveň aj skvelými výdržami na jedno nabitie.

Príchod mobilných noviniek naznačuje úspešná Wi-Fi certifikácia, bez čoho by nemohli ísť na pulty obchodov. Server SamMobile navyše spomína dva rôzne vybavené modely s rozdielnymi cenovkami. Jeden sa vraj bude volať Galaxy M10, zatiaľ čo druhý dostane názov Galaxy M20.

Prednosťou vyššieho modelu má byť až 5 000 mAh batéria, ktorá vie v kombinácii s energeticky efektívnym hardvérom podať veľmi slušný výkon. Či dostane nadštandardnú kapacitu aj Galaxy M10, momentálne nevieme, no je to viac ako pravdepodobné (zrejme 4 000 mAh). Táto oblasť výbavy patrí v danej triede medzi tie najpodstatnejšie aspekty.

Podobne veľkým akumulátorom disponoval v rámci portfólia spoločnosti Samsung iba smartfón Galaxy A9 Pro z roku 2016.

Dostane aj Infinity-U displej

Čerstvý únik spomína ale okrem iného aj takzvaný Infinity-U displej, čo znamená, že ho výrobca vyreže, aby mal kam umiestniť selfie kameru. Výrez vraj nadobudne tvar v podobe kvapky, takže nebude až tak veľký ako napríklad v prípade iPhone XS či iPhone XR.

K predstaveniu nového modelového radu Galaxy M by mohlo dôjsť v priebehu nachádzajúcich týždňov. Do úvahy tu pripadá buď nadchádzajúce podujatie CES 2019 alebo európske MWC 2019, ktoré prebehne koncom februára. Nevylučujú sa však ani obe naraz.