Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10: Nová funkcia spraví z tmy deň!

Samsung Galaxy S10: Nová funkcia spraví z tmy deň!

0

Ak si radi čítate o nových technológiách, možno ste už narazili na termín „Night Sight“. Ide o technológiu od Google, ktorá pomocou kombinácie strojového učenia a fotoaparátu dokáže z tmy spraviť deň. Niečo podobné vraj plánuje aj Samsung v chystanom Galaxy S10. Vyplýva to z analýzy XDA-Developers.

Novinka sa má volať Bright Night, pričom má ísť o veľmi podobný systém aký nasadil napríklad Huawei (Night Mode) či OnePlus (Nightscape).

Informácia o chystanej funkcionalite je ukrytá v zdrojovom kóde.

Dôkaz o tom, že niečo takéto skutočne príde, našli softvéroví inžinieri ukrytý v kóde. V ňom sa spomína názov aj popis funkcie. „Zosvetli tento záber s funkciou Bright Night. Nasnímaj najlepšie zábery aj v úplnej tme. Nasnímanie viacerých záberov a následná kombinácia pre rozjasnenie záberov bez nutnosti použiť blesk,“ a podobne.

Je dosť pravdepodobné, že funkcionalita Bright Night bude určitý čas exkluzívnou funkciou pre smartfóny Galaxy S10 a Galaxy Note 10. Niečo podobné sme mohli vidieť aj pri funkcii „Super slow-motion,“ ktorá neskôr prišla na staršie vlajkové modely.

Príchod Samsung Galaxy S10 očakávame už vo februári tesne pred začiatkom Mobile World Congress 2019.