Úvod Výrobcovia Lenovo Čistá šialenosť: Lenovo Z5 Pro GT má mať Snapdragon 855 a 12...

Čistá šialenosť: Lenovo Z5 Pro GT má mať Snapdragon 855 a 12 GB RAM!

1

Prvý smartfón s čipsetom Snapdragon 855 oficiálne uviedla čínska spoločnosť Lenovo. Predbehla tak OnePlus, Xiaomi a taktiež veľkých hráčov, ktorí svoje zariadenia s najnovším procesorom predstavia v budúcom roku.

Novinka z dielne Lenovo nesie označenie Z5 Pro GT. Zariadenie vychádza z prechádzajúceho modelu Lenovo Z5 Pro. Napriek oficiálnemu predstaveniu sú tu isté podrobnosti, o ktorých by ste mali vedieť.

Spoločnosť Lenovo síce smartfón predstavila, no kúpiť sa bude dať až po 15. januári. Okrem toho bol uvedený na trhu v Číne a o medzinárodnej dostupnosti nepadlo ani slovo. Lenovo Z5 Pro GT síce využíva najnovšiu pohonnú jednotku Qualcommu, ale 5G konektivitou nedisponuje, pokiaľ by ste ju náhodou očakávali.

Je viac ako možné, že úlohou zariadenia je hlavne zaujať pred budúcoročným uvedením na čínsky trh. To sa podarilo. Okrem Snapdragonu 855 tu máme veľkorysých 12 GB RAM a displej, ktorý zaberá 95 percent prednej plochy zariadenia.

12 GB operačná pamäť bude spojená s 512 GB úložiskom. Dostupnejšia verzia s 8 GB RAM bude mať 256 GB pamäť.

Displej je vyrobený OLED technológiou, má 6,39″ a bežné Full HD+ rozlíšenie. Vysoký pomer voči telu sa podarilo dosiahnuť pomocou mechanickej konštrukcie v štýle Xiaomi Mi Mix 3, ktorá ukrýva predné kamery a ďalšie náležitosti.

lenovo Z5 Pro GT
Lenovo Z5 Pro GT

Na zadnej strane sa nachádza duálny fotoaparát so 16 a 24 Mpx obrazovými snímačmi so zhodnou svetelnosťou f/1.8. Batéria je skromnejšia. Má kapacitu 3350 mAh. Ak prepočítame cenu, dostaneme sumu 560 EUR.

Cena je prirodzene určená pre čínsky trh a ak sa náhodou tento model dostane do Európy, cena vzrastie. Zostáva len veriť, že nás výrobca v prípade vlastností neťahá za nos ako pri smartfóne Lenovo Z5.