Úvod Aplikácie Máš Huawei Mate 10 Pro alebo Honor Play? Vyskúšaj aplikáciu, ktorá vidí...

Máš Huawei Mate 10 Pro alebo Honor Play? Vyskúšaj aplikáciu, ktorá vidí v tme!

3
mate 10 pro
Huawei Mate 10 Pro

Režim Night Sight je súčasťou aplikácie Google Camera, ktorá je aj spolu s týmto režimom vo výbave najnovších smartfónov Google Pixel 3 a 3 XL. Šikovnému vývojárovi sa aplikáciu podarilo upraviť tak, aby ju bolo možné nainštalovať a používať v zariadeniach spomenutých v nadpise.

Nočným režimom sa pýši snáď každý výkonnejší mobilný fotoaparát. Night Sight od Google podľa niektorých recenzentov doslova čaruje. V inak veľmi tmavom prostredí dokáže tento režim vyhotoviť pozoruhodne svetlé a veľmi pekné fotografie.

google pixel 3
Režim Night Sight

Práve kvôli týmto vlastnostiam sa niektorí vývojári zaoberali myšlienkou, ako dostať Night Sight od Google do iných, oficiálne nepodporovaných zariadení. Nedalo nám túto možnosť nevyskúšať.

V prvom rade treba podotknúť, že inštalácia prebieha pomocou .APK súboru a určená je skúsenejším užívateľom, ktorí sú oboznámení s rizikami takýchto inštalácií. Nám sa aplikáciu podarilo nainštalovať a spustiť bez problémov. Inštalačný súbor nájdete v tomto odkaze. Pochádza od dôveryhodného vývojára, ktorý sa angažuje v známej komunite XDA.

night sight

Aplikáciu sme nainštalovali do smartfónu Huawei Mate 10 Pro. Podporované sú ešte Huawei Mate 10 a Honor Play. Google Camera je plnohodnotnou aplikáciou, ktorá obsahuje ďalšie režimy snímania fotografií a videí, nielen Night Sight. V porovnaní s predinštalovanou aplikáciou fotoaparátu pracovala s drobným oneskorením.

night sight

Fotografie zachytené v režime Night Sight netreba porovnávať s tými originálnymi zo zariadení Google Pixel 3. Rovnakú úroveň sme ani neočakávali. Night Sight sa oplatí vyskúšať niekde vo večernom meste pri fotografovaní ulíc alebo krajiny. Pri snímaní blízkych objektov nemusia byť výsledky až také uspokojivé.

Prerobená Google Camera asi nebude aplikáciou pre primárne užívanie. V každom prípade ju ale je možné nainštalovať a experimentovať s ňou. Neskôr sa možno dočkáme lepšej aktualizovanej verzie, keďže sa vývojár tejto aplikácii venuje dlhodobo.